1 d’octubre de 2020 1/10/20

Cs calcula que 3.000 milions d'euros dels pressupostos són ‘irreals’

Cs calcula que 3.000 milions d'euros dels pressupostos són ‘irreals’ - (foto 1)

  El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha calculat que 3.000 milions d'euros dels pressupostos autonòmics (PGV) per al pròxim any són irreals. Segons ha explicat el diputat Tony Woodward en el debat d'esmenes a la totalitat dels PGV, “als 1.325 milions ficticis del fracassat canvi de model de finançament autonòmic, cal sumar entre 400 i 600 del Fons de Garantia Assistencial que el Govern tampoc va a abonar; més de 300 milions de la dependència i altres 255 per concessions sanitàries que el propi Consell ja ha reconegut que no cobrarà”.

  “Què pretén el Govern valencià amb aquest engany?”, ha plantejat Woodward, per a qui aquests pressupostos “solament es traduiran en retallades i en projectes sense executar”. “De fet encara queden 1.200 milions pressupostats en exercicis anteriors que no s'han gastat en tota la legislatura”, ha afegit.

  El portaveu d'Economia de Cs ha demanat “responsabilitat” al conseller d'Hisenda, Vicent Soler, per a “refer uns comptes de consens i que sí puguen cobrir les necessitats i manques dels valencians”. En aquest sentit, Woodward ha criticat que “el Consell preveja retallar en quasi 10 milions la partida per a la creació d'ocupació de qualitat” i “l'abandó als treballadors autònoms, que, un any més, es quedaran fora de les ajudes previstes al sector per falta de pressupost”.

  “Mentre, el Consell ha augmentat el deute públic de 37.000 a 46.000 milions d'euros en sol tres anys. A aquest ritme, el deute de la Comunitat Valenciana en 2019 superarà els 50.000 milions”, ha comentat Woodward. Per al diputat “amb aquestes xifres, la intervenció per part del Ministeri d'Hisenda als comptes del Consell es farà inevitable en els pròxims mesos”.

  “No podem heretar un pressupost ple de promeses que no es podran complir, no volem mentir als valencians”, ha afegit el parlamentari de Cs, que ha lamentat que, “davant la proximitat de les pròximes eleccions, Soler haja volgut acontentar a tots els consellers, a costa d'enganyar a la ciutadania”.

   

      

  Pujar