19 de gener de 2020 19/1/20

Vicent Marzà visita les primeres actuacions fetes al Castell de Miravet

Vicent Marzà visita les primeres actuacions fetes al Castell de Miravet - (foto 1)

  Després que l'ajuntament de Cabanes aconseguira la titularitat del castell i el poblat de manera gratuïta per al poble, després d'una llarga tramitació gràcies a les gestions del regidor de Cultura i Patrimoni, Carles Mulet, va començar un laboriosa tasca per aconseguir finançament per les primeres actuacions.

  Cultura ha destinat una subvenció de prop de 50.000 euros per desbrossar part del recinte i per poder fer les primers mesuraments, cartografia i planimetria, per tal de tindre els materials necessaris per elaborar un Pla Director. Igualment, s'ha ajudat a fer un calçament d'emergència dels fonaments de la torre de l'homenatge per evitar el seu ensorrament a esperes de fer una actuació integral en la part alta del Castell.

  Altra de subvenció per als elements de pedra en sec ha suposat una inversió de 10.000 euros, una part d'ells per catalogar elements i altra per condicionar part d'una nova senda d'accés.

  Les brigades municipals amb la col·laboració de tècnics de l'ajuntament, com de personal de Parc Natural del Desert de les Palmes, on està inclòs el poblat, han permès recuperar un antic assegador en espai públic, per aconseguir d'aquesta manera condicionar poc a poc un nou accés que permeta una pujada més còmoda, ràpida i segura al conjunt arquitectònic i ajude a les futures obres (l'actual accés transcorre de manera irregular i gens segura per terrenys privats)

  Marzá va mostrar el compromís a continuar col·laborant en la recuperació d'aquest castell i poblat. Per part de la regidoria de Cultura es va agrair aquesta implicació, i s'ha mostrat la satisfacció pels grans avanços fets en el recuperació d'aquest castell, que es donaran a conèixer en breu en una jornada explicativa i didàctica i visites guiades per mostrar les noves troballes arquitectòniques que han tret a la llum gràcies a la neteja parcial dels terrenys.

  ocultar
  Vicent Marzà visita les primeres actuacions fetes al Castell de Miravet
  Pujar