Castellano

PP: "El temporal engul la platja de Cabanes mentre els veïns segueixen a l'espera de que el PSOE decidisca el futur de les seues cases"

PP: "El temporal engul la platja de Cabanes mentre els veïns segueixen a l'espera de que el PSOE decidisca el futur de les seues cases"
  • El temporal marítim amenaça els habitatges de primera línia el futur de la qual hui el PSOE manté als llimbs malgrat la proposta del PP de modificar la Llei de Costes

MÉS FOTOS
PP: "El temporal engul la platja de Cabanes mentre els veïns segueixen a l'espera de que el PSOE decidisca el futur de les seues cases" - (foto 2)
PP: "El temporal engul la platja de Cabanes mentre els veïns segueixen a l'espera de que el PSOE decidisca el futur de les seues cases" - (foto 3)

El temporal marítim que ha assotat el litoral de la costa castellonenca des del passat cap de setmana ha tingut una greu afecció sobre la costa de Cabanes que ha vist com la mar guanyava metres a la platja i amenaçava als habitatges de primera línia que el PSOE vol confiscar.

“És urgent la inversió que permeta construir espigons a la nostra platja i defensar el litoral. És urgent una resposta per part del Govern de Pedro Sánchez sobre el futur dels habitatges afectats pel desig de l'esquerra d'expropiar aquests immobles i reduir-los a rebles. És necessari obrir un debat al Senat, tal com ha reclamat el PPCS a través d'una proposta de modificació de la Llei de Costas, que done empara als habitatges singulars que formen part del nostre patrimoni, com és el cas de Torre la Sal”.

Una bateria d'accions que reclama la portaveu del PP a Cabanes, Ana Obiol, enfront del desistiment i abandó que “destil·la l'esquerra”. Hui el PSOE, lamenta la portaveu popular, “s'encreua de braços davant l'afecció al nostre litoral i replica un silenci còmplice sobre el futur del centenar d'habitatges amenaçat per una ordre d'enderrocament subscrita per Sánchez”.

I enfront d'un càstig tan injust, des del PPCS, assenyala Obiol, “reclamem futur, inversió i protecció”. “És urgent una dotació econòmica que defense la nostra costa i que l'esquerra torna a menystindre en els pressupostos de 2022. És urgent declarar singulars els habitatges de primera línia perquè són part de la nostra història i els seus propietaris tenen uns drets que s'estan veient calcigats”. I “urgeix també una resposta per part de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que hui, després de més de dos mesos des que la nostra presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, sol·licitara una reunió, segueix sense voler atendre la crida d'auxili que el PP eleva al Govern de Sánchez. Cabanes mereix ser protegida, no derrocada”, afirma la regidora.

Pujar