22 de gener de 2021 22/1/21

PP:"Els mosquits s'acarnissen amb els llauradors de Cabanes"

PP:"Els mosquits s'acarnissen amb els llauradors de Cabanes" - (foto 1)
  • El PP presentarà una moció al ple per a exigir la coordinació de la Generalitat i la Diputació amb l'objectiu de ser eficaços perquè els tractaments a nivell local “no ho són”

La plaga de mosquits que s'estén per la província ha generat dures queixes d'agricultors de Cabanes que han vist com la seua labor en el camp es veia condicionada per la presència del dípter. “És impossible fer les tasques en la zona de cultiu si hi ha una plaga, com són els mosquits, que estan provocant greus picades entre els treballadors”.

Ana Obiol, portaveu del PP a Cabanes, ha denunciat la situació “crítica” en la qual es troba la localitat després si es fes eco de la queixa de molts llauradors que veuen impossibilitada la seua tasca en el camp”. I en un moment de crisi econòmica provocada per la tragèdia sanitària del coronavirus, “no podem generar més problemes als qui viuen de la terra”, ha assenyalat la regidora.

La moció que el PP presentarà a Cabanes exigeix la coordinació de l'ajuntament amb entitats supramunicipals, Consell i Diputació. “És clar que si els tractaments a nivell local no són eficaços, haurem de ser més eficaços i recórrer a altres institucions per a coordinar accions”. I en aqueix escenari entren tant la Generalitat Valenciana, “amb les brigades antimosquits que va anunciar al novembre de 2018 i de les quals hui res se sap”, i també la Diputació Provincial, “com a ajuntament d'ajuntaments que ha de vetlar pel benestar del nostre municipi”.

Des del Partit Popular de Cabanes assenyalen que la situació que denuncien els empleats del camp no és aïllada. “La queixa es generalitza al poble i també en la Ribera, on els veïns denuncien que no poden eixir a les terrasses o fer un volt per la platja sense rebre les picades dels dípters”. “Aquesta situació s'ha de resoldre de manera urgent. Sobretot perquè estem en un moment en el qual per a molts negocis de restauració les terrasses són la seua única via d'ingressos, com ho és el camp per als agricultors”. Si no s'actua, “no sols correm el risc de provocar pèrdues econòmiques, sinó també incrementar les consultes al centre de salut per la virulència de les picades”.

Pujar