Castellano

El poblat marítim de Torre la Sal reivindica la seua conservació amb un concurs de pintura

El poblat marítim de Torre la Sal reivindica la seua conservació amb un concurs de pintura
  • Dotze artistes van pintar les meravelles de la zona marítima de Cabanes a la qual Costas amenaça amb el seu enderrocament

MÉS FOTOS
El poblat marítim de Torre la Sal reivindica la seua conservació amb un concurs de pintura - (foto 2)
El poblat marítim de Torre la Sal reivindica la seua conservació amb un concurs de pintura - (foto 3)
El poblat marítim de Torre la Sal reivindica la seua conservació amb un concurs de pintura - (foto 4)
El poblat marítim de Torre la Sal reivindica la seua conservació amb un concurs de pintura - (foto 5)

El matí del dissabte 21 d'agost, en Torre de la Sal, el poblat marítim de Cabanes, es va organitzar un concurs de pintura l'objectiu de la qual tractava de “reivindicar la presència i la màgia que el nostre poblat marítim continua conservant i que volem perdurar”, explica l'alcaldessa de Cabanes, Virgínia Martí.

El consistori va impulsar, amb la col·laboració de l'empresa cultural Icona Estudi, el concurs de pintura ràpida les bases de la qual delimitaven que s'havia de pintar un paisatge propi del litoral de Torre de la Sal. En el marc de reivindicacions que tant l'Ajuntament de Cabanes com els veïns i veïnes de la localitat estan emprenent per a protegir el poblat, aquesta jornada artística “ha demostrat que Torre de la Sal continua sent un lloc emblemàtic i suggeridor, perquè fins a 12 artistes van acudir a la crida”, afig Martí.

El guanyador va ser Salvador Ribés Villalba, mentre que Adrià Momparle i Miguel Carlos Montesinos que van rebre dos accèssits, tots els artistes van vendre les seues obres als veïns que van visitar la jornada i la posterior exposició.

“El nivell artístic era molt alt, com pot observar-se a simple vista. Els veïns i veïnes es van sorprendre i es van emocionar en veure tanta bellesa en les obres”, expressa Joan Josep Trilles, gestor cultural de l'empresa organitzadora, Icona Estudi. El primer premi, que va obtindre 500 euros, es va reservar per a l'Ajuntament de Cabanes. El jurat del concurs estava format per Vicent Varella Beltran, Alba Saura, Adrià Bernat Gas, Isabelle Nuytten i Joan Josep Trilles Font.

Pujar