elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Patricia Puerta destaca que l'obertura a l'interior de centres d'ocupació per a persones amb discapacitat genera riquesa i fixa població

Patricia Puerta destaca que l'obertura a l'interior de centres d'ocupació per a persones amb discapacitat genera riquesa i fixa població
  • La vicepresidenta de la Diputació visita al costat de l'alcaldessa, Virginia Martí, les instal·lacions del Grup Sifu a Cabanes, en les quals es fabriquen peces per a màquines de refrigeració

MÉS FOTOS
Patricia Puerta destaca que l'obertura a l'interior de centres d'ocupació per a persones amb discapacitat genera riquesa i fixa població - (foto 2)
Patricia Puerta destaca que l'obertura a l'interior de centres d'ocupació per a persones amb discapacitat genera riquesa i fixa població - (foto 3)
Patricia Puerta destaca que l'obertura a l'interior de centres d'ocupació per a persones amb discapacitat genera riquesa i fixa població - (foto 4)
Patricia Puerta destaca que l'obertura a l'interior de centres d'ocupació per a persones amb discapacitat genera riquesa i fixa població - (foto 5)

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, i la diputada provincial de Turisme i alcaldessa de Cabanes, Virgínia Martí, han visitat les instal·lacions del centre especial d'ocupació per a persones amb discapacitat física i intel·lectual que recentment ha inaugurat el Grup Sifu en aquesta localitat de la Plana Alta. Es tracta d'un espai en el qual es treballa amb format multiservei i multiclient, que en aquests moments ocupa a deu persones de la comarca per a la fabricació de peces per a màquines d'una empresa de refrigeració.

La vicepresidenta ha destacat que l'obertura d'aquesta empresa a Cabanes «és una gran notícia per a tota la província perquè posa de manifest que als pobles també es poden crear oportunitats d'inserció laboral per a persones amb discapacitat». En aquest sentit, ha assenyalat que «des de les administracions hem d'esforçar-nos a crear les condicions idònies per a atraure cap a l'interior aquest tipus d'iniciatives que donen treball a col·lectius amb dificultats d'inserció laboral, alhora que generen activitat econòmica, fixen població al territori i col·laboren a la reactivació econòmica de la província».

En idèntics termes s'ha pronunciat l'alcaldessa, qui han incidit en el fet que Cabanes «és un municipi ideal per a l'atracció d'empreses perquè disposa de sòl i infraestructures i es troba perfectament comunicat per carretera».

Servei de promoció de l'autonomia personal

Patricia Puerta i Virgina Martí també han visitat el servei de promoció de l'autonomia personal de Cabanes, que subvenciona la Diputació Provincial i s'ha inaugurat en 2020. La vicepresidenta ha recordat que és una de les noves 10 unitats d'aquest tipus que s'han obert en 2020. En aquests moments hi ha 87 en tota la província.

Per part seua, la alcaldessa ha valorat de forma molt positiva l'obertura d'aquesta unitat «perquè és un pas intermedi ideal per a una localitat com Cabanes en la qual existeix una residència privada però no compta amb centre de dia».

Els serveis de promoció de l'autonomia personal substitueixen a les antigues unitats de respir.

Pujar