13 d’agost de 2020 13/8/20

L’Ajuntament de Cabanes inicia amb Patrimoni els contactes per a posar en valor l’Arc Romà

L’Ajuntament de Cabanes inicia amb Patrimoni els contactes per a posar en valor l’Arc Romà - (foto 1)
  • La intenció de l’Equip de Govern és dotar de rellevància el bé patrimonial i cultural més emblemàtic de la població amb una zona recreativa i un aparcament

L’Ajuntament de Cabanes ha iniciat, junt amb la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura, els tràmits necessaris per a la posada en valor de l’Arc Romà a través de l’adequació del seu entorn. El Subdirector General de Patrimoni, Antonio Bravo, ha visitat l’arc junt a les tinents d’alcalde Lidón Morralla i Ana Belén Siurana i l’aparellador municipal per a conèixer de primera mà les necessitats de l’espai. L’objectiu d’esta actuació és poder fer al seu voltant una zona d’aparcament i una zona recreativa on la gent puga apropar-se en cotxe o passejant sense que el gaudi del monument supose un perill per a la circulació.

L’arc de Cabanes és el monument, catalogat com a Patrimoni Nacional, més emblemàtic de la localitat i també un dels més importants de la província de Castelló que, ara per ara, es troba al mig d’una rotonda i sense espai perquè els turistes i visitants puguen apropar-se a gaudir-lo.

Una altra de les actuacions que ja està tramitant-se és la il·luminació del monument perquè siga visible i visitable també durant la nit a més de l’estudi d’altres actuacions que ajuden a donar-li el protagonisme que mereix.

Pujar