20 de gener de 2021 20/1/21

El PP demana solucions a la plaga de paparres que pateix Cabanes

El PP demana solucions a la plaga de paparres que pateix Cabanes - (foto 1)
  • A la problemàtica generada pels mosquits se suma una altra plaga que no sols afecta als veïns, sinó també als ramaders i als agricultors que veuen amenaçats els seus cultius

El Partit Popular de Cabanes s'ha fet eco de les queixes ciutadanes per la proliferació de paparres “que no sols són un problema per als veïns, també per a molts ramaders i agricultors que veuen amenaçades les seues collites”.

La situació, tal com ha descrit la regidora i portaveu del PP, Ana Obiol, “arriba en un moment crític i se suma a la plaga de mosquits, per a la qual segueixen sense aportar-se solucions eficaces”. “Creiem que és necessari atendre aquestes queixes i buscar mesures eficaces per a posar fre a aquest insecte que no sols és molest per als residents, sinó que a més ataca als animals dels ramadres i también als cultius dels agricultors”.

En aquest sentit, Obiol ha anunciat que elevarà al ple ordinari i al Consell Agrari la problemàtica “a fi de treballar en la cerca de solucions”. “Si aquestes plagues estan patint un repunt, l'administració local ha d'habilitar les accions que siguen oportunes per a frenar la proliferació de l'insecte: tant paparres com mosquits”.

En cas que l'ajuntament “no tinga la capacitat suficient d'actuar, tenim una Diputació i una Generalitat Valenciana competents en matèria de plagues que haurien de garantir l'ajuda oportuna per a reforçar els tractaments”. El que és evident, ha considerat la regidora del PP, “és que amb laments no aconseguirem que aquest escenari es corregisca”.

Per tot això, “des del PSPV poden comptar amb el nostre suport per a habilitar els recursos oportuns per a posar fre a les plagues i per a trucar a les portes d'altres administracions amb l'objectiu d'obtindre el major suport possible i garantir l'eficàcia”, ha declarat Obiol.

Pujar