5 de juliol de 2020 5/7/20

Conclouen amb èxit els treballs de restauració i posada en valor de la muralla i accés del jaciment del Mortórum de Cabanes

Conclouen amb èxit els treballs de restauració i posada en valor de la muralla i accés del jaciment del Mortórum de Cabanes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Conclouen amb èxit els treballs de restauració i posada en valor de la muralla i accés del jaciment del Mortórum de Cabanes - (foto 2)
  Conclouen amb èxit els treballs de restauració i posada en valor de la muralla i accés del jaciment del Mortórum de Cabanes - (foto 3)

  Els tècnics han conclòs amb èxit els treballs de restauració i posada en valor de la muralla i accés del jaciment arqueològic del Mortórum, situat en el terme municipal de Cabanes.

  L'equip arqueològic ha realitzat diferents actuacions per a posar en valor aquest antic poblat datat en l'època del Ferro Antic i Edat de Bronze, un dels principals del territori nacional pel seu excel·lent estat de conservació.

  Entre les accions realitzades, destaquen la neteja i manteniment de la senda per a l'arribada de visitants, l'habilitació de zones d'accés a l'interior del poblat, la consolidació de les muralles seguint la tècnica constructiva original i el rescat de l'estructura antemural.

  Així, s'ha creat un nou recorregut d'accés que voreja la complexa estructura defensiva compost per una superposició d'elements escalonats (antemural, plataforma ‘aterrazada’ i muralles) per a acabar en l'entrada natural del poblat.

  Després de la culminació del projecte anomenat “Actuacions en accessos i muralla del jaciment Mortórum”, el bé arqueològic ha experimentat un condicionament per a acollir visites turístiques i una millor comprensió d'aquelles ruïnes d'atractiu històric i arqueològic.

  El regidor de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Cabanes, Salvador Clausell, va explicar la importància d'aquestes actuacions arqueològiques: “És un primer i important pas cap a la restauració integral del monument, i un impuls per a potenciar el turisme patrimonial, molt apropiat en el cas de Cabanes a causa de l'alt nombre de monuments d'interés cultural i la potencialitat turística del municipi”.

  Els treballs han sigut finançats per la Diputació Provincial, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cabanes. Mampostería Falomir SL, baix la direcció de l'arquitecte José Llop i amb el control arqueològic del Servei d'Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques, han sigut els responsables de dur a terme les accions.

  Pujar