elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cabanes espera amb emoció l'edició 514 de la Fira de Sant Andreu

Cabanes espera amb emoció l'edició 514 de la Fira de Sant Andreu
  • Del 25 al 27 de novembre, Cabanes es vist de gala per a oferir productes del sector agrícola així com una programació de gastronomia i música en directe

 

La històrica i ancestral Fira de Sant Andreu de Cabanes torna al calendari del 2022 per a celebrar la seua 514 edició. Veïns i veïnes de la localitat esperen la seua inauguració, marcada per al dissabte 26 a les 11h, quan la Reina Na Germana de Foix realitzarà la seua desfilada pels carrers de la localitat. Durant el cap de setmana es podrà gaudir a Cabanes de l'enorme oferta de productes agrícoles que, any rere any, atrau a centenars de persones del sector per a conéixer les novetats. Així doncs, la música en directe protagonitza una gran part del programa, amb diversos concerts des del divendres 25. El recinte firal estarà situat de llarg a llarg dels carrers de Cabanes, creant el mateix circuit que en anys anteriors amb parades de negocis de tota mena.

"Mig mil·lenni després, Cabanes continua sent un fòrum que reuneix a centenars de persones entorn del sector agrari, un pilar econòmic per al territori. La Fira representa al nostre poble, les nostres arrels i tradicions que ens singularitzen de tot el món. La il·lusió que mostra tot el poble és admirable, als qui els done les gràcies per la implicació i l'esforç realitzat”, ha explicat l'alcaldessa de Cabanes, Virgínia Martí. En la Fira participen, edició rere edició, multitud d'associacions com l'Associació de Joves de Cabanes o les Mestresses de Casa, així com empreses del sector cultural com ‘Terrenae’, que organitzarà cates de vins i taller de fruites. A més de veïns i veïnes que presten tota la seua ajuda en els preparatius i en diversos actes del programa.

El divendres 25 s'inaugura l'Espai Gastronòmic a les 19h, situat en la Plaça dels Hostals. Allí es podran provar i descobrir plats, guisats i productes que negocis locals i de pobles veïns posen a la disposició del visitant. En els safaretjos municipals també s'inaugura, una hora abans, l'exposició fotogràfica ‘Imatges amb empremta: Creant Memòria’. La gran inauguració de la Fira serà el dissabte al matí, quan Na Germana de Foix i la seua cort d'honor coparan l'atenció total de la Fira en una cercavila amenitzada amb música popular.

Pel que respecta al diumenge, Dani Miquel oferirà un concert familiar a les 11.30h en l'Espai Gastronòmic, on també hi haurà una demostració gastronòmica amb Vanesa Bustos. Aquest mateix matí, Na Germana de Foix tornarà a passejar per la Fira de Sant Andreu com ho fera en 1507 quan va nàixer aquest gran esdeveniment agrícola i cultural.

Pujar