12 d’agost de 2020 12/8/20

Cabanes contracta la redacció del Pla director del Castell de Miravet

Cabanes contracta la redacció del Pla director del Castell de Miravet - (foto 1)

    El regidor de Cultura i patrimoni de l’ajuntament de Cabanes, Carles Mulet, ha informat de la contractació per part de la Junta de Govern de l’ajuntament, de l’equip tècnic que ha de dur endavant el Pla Director del Castell de Miravet.

    Aquest equip és les més prestigiós del País Valencià, i el que ha treballat en la recuperació del Castell Vell de Castelló, i s’han destinat un total de 14.900 euros mes IVA, i segons Mulet, s’està a l’espera de la concessió per part de la Conselleria de Cultura de les subvencions per a Plans Directors, a la qual s’ha presentat aquest projecte “esperem que finalment siga l’administració autonòmica qui assumisca el cost o gran part d’ell i per tant el cost per al poble siga nul o molt limitat”

    Junt a l’arquitecte Jaime Prior com arquitecte, en l’equip treballaran Fermin Font com arquitecte tècnic, Ignacio Gil-Mascarell com assessor arquitecte i Joan Palmer o Pablo Garcia Borja com arqueòlegs, entre altres tècnics de prestigi.

    La redacció d’un Pla Director era el pas imprescindible per poder continuar endavant amb la recuperació del conjunt arquitectònic “ hem fet un gran esforç que ens ha dut tres anys, primer ha estat un handicap obtindre la titularitat del castell per al poble, que ha estat donat gratuïtament i desinteressadament, sense cap cost per al municipi gràcies a la generositat de l’antic propietari, hem fet les primers planimetries, una neteja de vegetació i un nou accés per un assegador públic. Ara, toca un pla director per saber quins passos fer a partir d’ara, planificar, i poder optar a inversions importants d’altres administracions, les quals puntuen i demanen tindre un pla director. Un Pla Director marca on i com actuar, programar cada actuació, i guardar una línia racional en les actuacions. A partir d’aquest pas, podem fer passos de gegant en la recuperació del castell i poblat”

    Pujar