Castellano

Cabanes bonificarà l'IBI per a instal·lacions solars en habitatges

Cabanes bonificarà l'IBI per a instal·lacions solars en habitatges
  • També s'aplicaran bonificacions per a vehicles elèctrics i híbrids

L'Ajuntament de Cabanes fomentarà la transició energètica mitjançant sengles baixades d'impostos: en l'IBI i en l'impost de vehicles.

En el cas de l'Impost de Béns immobles (IBI) es beneficiaran d'una rebaixa del 50% els habitatges en les quals hi haja instal·lats sistemes d'aprofitament de l'energia solar per a aprofitament tèrmic o elèctric. La rebaixa es realitzarà durant tres anys des de la data de la instal·lació dels equips. Els interessats ho hauran de sol·licitar a l'Ajuntament de la localitat.

D'altra banda, l'equip de Govern ha impulsat una bonificació del 75% en l'impost de tracció mecànica per als vehicles amb motor 100% elèctric. Els híbrids es beneficiaran d'una rebaixa del 25%. La bonificació s'aplicarà durant els tres exercicis següents a la seua data de matriculació. Els interessats ho hauran de sol·licitar aportant còpia del permís de circulació i la fitxa tècnica del vehicle.

L'alcaldessa, Virginia Martí, ha incidit en què l'objectiu del consistori és fomentar la sostenibilitat i la transició energètica. Per a això el municipi aplica aquestes rebaixes fiscals.

Punt de recàrrega elèctrica

L'Ajuntament està treballant en la posada en marxa d'un punt de recàrrega de vehicles elèctrics. El punt de recàrrega ja està instal·lat i pròximament entrarà en funcionament.

Pujar