1 de juny de 2020 1/6/20

Cabanes rep 10.000 euros per catalogar i recuperar la pedra en sec del Castell i poblat de Miravet

Cabanes rep 10.000 euros per catalogar i recuperar la pedra en sec del Castell i poblat de Miravet - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cabanes rep 10.000 euros per catalogar i recuperar la pedra en sec del Castell i poblat de Miravet - (foto 2)

  El diari oficial de la Generalitat Valencia ha publicat avui la resolució de la de la Conselleria d'Educació, Innovació, Cultura i Esport, de concessió de subvencions destinades a actuacions per a la catalogació de béns immobles de pedra en sec, així com per a promoure la recuperació, manteniment, conservació i protecció de l'arquitectura de la pedra en sec en el nostre territorio.

  En ella es fa públic que Cabanes és un dels municipis beneficiats, a l'obtindre 4000 euros per la catalogació dels elements arquitectònic de pedra en sec del castell i conjunt arquitectònic ( poblat i muralles) i uns altres 6000 per a la recuperació d'alguns d'estos elements.

  La proposta d'intervenció per a la present actuació es basa, en primer lloc, en la recerca preliminar i catalogació les fonts de la qual d'informació, metodologia i elements susceptibles d'inventariat. Amb aquesta primera aproximació es pretendre obtenir resultats quant a, tipologia d'elements., ubicació precisa de cada element, estat de conservació dels mateixos, singularitats constructives. Una vegada obtinguda aquesta informació, es procedirà a valorar els elements a restaurar, atenent a una sèrie de factors entre els quals destacarà la funcionalitat dels mateixos.

  Per a la primera part de l'actuació (Modalitat a) es realitzarà, en primer lloc, una revisió exhaustiva de l'extensa bibliografia sobre les construccions de pedra en sec, triant entre aquesta vasta informació aquells articles i publicacions que versen sobre la tècnica i materials més representatius de la zona.

  Aquesta subvenció es suma a la de 47.916 euros destinats també per la mateixa conselleria a actuacions de neteja, desbrossament i seguretat en el castell, obres que ja estan contractades, i que serviran per poder fer la planimetria acurada de cara a dissenyar un pla director.

  El regidor de Cultura i Patrimoni de l'ajuntament de Cabanes, Carles Mulet , ha mostrat la satisfacció per aquesta nova subvenció " darrere d'obtindre qualsevol subvenció, hi ha un gran treball de tècnics i funcionaris, i no sempre és possible aconseguir totes les que es convoquen. Per un ajuntament menut i amb recursos limitats, és imprescindible la tasca que està fent la Conselleria d'Educació, Innovació, Cultura i Esport, i en Cabanes estem molt satisfets d'aquesta col·laboració, després de segles d'abandonament i desídia, hem aconseguit que el castell siga del poble, sense cap cost, gràcies a la donació desinteressada del seu antic propietari, estem treballant per aconseguir un bon accés per un assegador públic, i hem rebut fons de Conselleria per començar ja amb les actuacions "

  Pujar