Castellano

El PP aconsegueix aprovar a Cabanes la iniciativa en defensa de la caça que el PSOE rebutja en Diputació

Ana Obiol
Ana Obiol
  • “El PSOE opina segons el territori i l'escenari. I la caça, els seus professionals, necessiten rigor i fermesa, la seguretat enfront del fals postureo”, afirma Ana Obiol (PP)

El Partit Popular va aconseguir ahir a Cabanes que el PSOE donara suport a la seua moció en defensa de la caça. Una iniciativa que pactada la presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, va pactar amb el màxim responsable de la junta directiva autonòmica de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, Raúl Esteban Cano, i el delegat d'Organització a Castelló, Pablo Molina Camaño.

L'acord de la corporació, presidida pel PSOE, sorprén perquè es produeix només l'endemà passat que aquest mateix partit, que presideix la Diputació i compte entre les seues diputades amb l'alcaldessa de Cabanes, Virgínia Martí, votara en contra de la iniciativa.

Ana Obiol celebra “que l'acord, que és el que ens han demanat els professionals de la caça i que en definitiva reclama la protecció i defensa d'aquesta activitat en la redacció de l'avantprojecte de Llei de Protecció i Drets dels Animals, prospera”. Ho fa amb vots favorables de PSOE i l'abstenció de Compromís quan precisament aquests dos partits van rebutjar amb vot en contra la moció presentada pel Grup Parlamentari del PPCS en Diputació. “Es tracta del mateix text però amb un canvi de criteri de tots dos partits”.

Des del PP de Cabanes lamenten “el postureo de l'esquerra, que com en els bous o el parany, diu una cosa i fa la contrària”. I reivindica “la política en majúscules, ferma, sense titubejos, la que dona certitud i seguretat a la societat. En aquest cas als caçadors, amenaçats per una esquerra que practica ecologisme de saló, criminalitza una pràctica ancestral que és font de riquesa i garantia d'equilibri natural”, ha afirmat la regidora.

Pujar