27 de novembre de 2020 27/11/20
TEMPORADA D'ESTIU EN RISC

Els xiringuitos de Burriana, pendents de l'evolució de la pandèmia

Els xiringuitos de Burriana, pendents de l'evolució de la pandèmia - (foto 1)
  • L'Ajuntament estudia la possibilitat d'allargar el període de la concessió de xiringuitos i merenderos durant un any més si fora necessari

Què passarà aquest estiu amb els quiosquets i negocis a les platges de Burriana? La incertesa és màxima en aquests moments ja que, de moment, encara no sabem ni tan sols en quines condicions podrem anar a la platja aquest estiu. Tots els negocis dependents del turisme com a bars, restaurants i quiosquets segueixen molt de prop l'evolució de la pandèmia del coronavirus ja que els seus negocis s'enfronten a una temporada que podria ser catastròfica, tal com avançava el president de l'hostaleria valenciana en aquesta entrevista amb elperiodic.com.

L'Ajuntament de Burriana, davant de la incertesa sobre la possible obertura dels xiringuitos i merenderos i sobre les condicions d’obertura, està estudiant la possibilitat d'allargar el període de la concessió durant un any més si fóra necessari, o ampliar la superfície autoritzada en aquells casos en què es tracte de terrenys de propietat municipal, és a dir, els que estan fora del Domini Públic Maritimoterrestre.

Així ho ha manifestat el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis, que ha aclarit que en funció de l'evolució de la pandèmia de la Covid19 i les mesures de l'estat d'alarma, si les instal·lacions temporals, portàtils o desmuntables d'estiu no poden obrir, “intentarem allargar un any més la concessió que es va donar i que originalment era per a quatre any”.

A més, cas que els xiringuitos i merenderos pogueren obrir i se li aplicaren condicions de distanciament o de reducció d'aforament, des de l'Ajuntament “estem estudiant també l'eventualitat d'augmentar les superfícies”, ha assegurat.

D'altra banda, el regidor ha aclarit, davant la preocupació d'alguns empresaris d'instal·lacions estiuenques, que el termini per a presentar la documentació requerida, abans de l'1 de maig, “es troba també suspés i per tant, de moment, no serà necessari presentar cap documentació”.

Sobre aquest tema ha recordat que el Reial decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid19, en la disposició addicional tercera, estipula que se suspenen termes i s'interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats del sector públic. Així mateix, recull que el còmput dels terminis es reprendrà en el moment en què perda vigència l’esmentat Reial decret o, si escau, les pròrrogues d’aquest RD."

Pujar