elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vols conéixer el nou Museu Arqueològic de Borriana? Esta setmana reobrirà les seues portes

Vols conéixer el nou Museu Arqueològic de Borriana? Esta setmana reobrirà les seues portes
  • L'entitat tornarà a obrir després de la seua reforma per a mostrar la història del municipi des dels temps dels ibers

MÉS FOTOS
Vols conéixer el nou Museu Arqueològic de Borriana? Esta setmana reobrirà les seues portes - (foto 2)

La sala d'exposició permanent del Museu Arqueològic Municipal de Burriana reobri les seues portes després d'una reforma integral que ha durat quasi 8 mesos. Les actuacions van ser cofinançades pels fons europeus EDUSI i van implicar uns complexos treballs que van des del disseny d'un nou projecte museogràfic l'any 2021 fins al trasllat i emmagatzematge provisional de les peces del museu. Tot això, a càrrec de destacats professionals de la museografia i de la conservació.

“La imatge i la disposició de les sales han canviat de manera radical, creant un espai innovador i completament original, que evoca un contingut de magatzem i una línia del temps”, ha explicat el regidor de Cultura, Jesús Albiol. Durant el matí d'aquest pròxim divendres 14 de juny, el MAMBU realitzarà una reobertura amb unes jornades de portes obertes que duraran fins al dissabte dia 15, i que també s'emmarquen en les Jornades Europees d'Arqueologia (JEA) que se celebren anualment a Espanya durant el tercer cap de setmana de juny. Les Jornades Europees d'Arqueologia van ser una iniciativa llançada en 2010 pel Ministeri de Cultura del Govern de França, a través de l'Institut Nacional d'Investigació en Arqueologia Preventiva (INRAP),i que actualment se celebra en 32 països. A Espanya es coordinen des de la Direcció General de Patrimoni Cultural i Belles arts.

Aquesta jornada de portes obertes en les quals també participaran escolars de Burriana està dedicada a presentar a la societat les noves sales del museu, abans que s'inicie el seu funcionament normal a la fi de juny. A la reobertura del museu arqueològic acudirà la secretària Autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó Santiago.

Pujar