elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una vintena de comerços de Burriana sedueixen amb el Mediterrània Pop-Up

Arxiu
Arxiu
  • Les persones que s'acosten aquest cap de setmana al càmping de l'Arenal trobaran diverses sorpreses i entraran en un sorteig

La platja de Burriana acull aquest cap de setmana el Mediterrània Pop-Up amb la participació de 21 comerços entre gastronomia, papereria, moda o complements. Així, del divendres 9 al diumenge 11 de juliol, en el càmping de l'Arenal es reuniran les millors ofertes i serveis dels negocis de la capital de la Plana Baixa que any rere any participen en aquest mercat estiuenc en el qual sempre hi ha avantatges o descomptes per als clients.

Emilio Dávila, president de la Federació de Comerços de Burriana, ha assegurat que “les primeres persones que compren en el Mediterrània Pop-Up s'emportaran de regal un detall sorpresa i podran participar en el sorteig d'un menjar en un local d'hostaleria per a ajudar al sector a Burriana”.

Per a Dávila, amb el Mediterrània Pop-Up “el comerç s'acosta on està la gent” i considera que “les persones que nadaran o prendre el sol, troben a prop un lloc on prendre un gelat, comprar un regal o renovar l'armari”.

Així, el Mediterrània Pop-Up obri demà divendres a les 18 hores fins a les 00 hores, el dissabte obrirà les seues portes d'11 a 14 hores i de 16 a 00 hores, mentre que el diumenge l'horari de demà serà d'11 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

El president de la Federació de Comerços de Burriana ha agraït als col·laboradors i comerços que participen per fer realitat un any més aquest mercat d'estiu que l'any passat no es va poder celebrar per la pandèmia.

Aquest mercat estival estarà amenitzat amb espectacles musicals a càrrec dels quiosquets de la platja.

D'aquesta manera, des del divendres a les 18h i fins a les 21h el Dj Marc Vilanova, del quiosquet Bonkyvil, dinamitzarà la zona, agafant el testimoni fins a la mitjanit Nacho Bala. El dissabte al matí serà el torn de Joel Balada (de Roca/Bamba), mentre que la vesprada i la nit l'ocuparan els Djs del Moloko: Juanino i Indurain. Per part seua, el diumenge de 18h a 21h punxarà Iker Nieto, del quiosquet Qp.

Burriana viu l’estiu

El Mediterrània Pop-Up s'emmarca dins de la programació de Burriana viu l’estiu que comptarà aquest cap de setmana amb un espectacle circense, la segona jornada del festival Burriana Sona i animació infantil.

Així mateix, la nit del divendres prossegueix el cicle de teatre d'estiu a Burriana 2021 ‘A la fresqueta’ de la regidoria de Cultura, amb l'arribada a les 23 hores a l'esplanada de la Torre de la Mar de l'espectacle circense The Troupers. La Finestra nou circ presenta una funció en la qual quatre artistes d'un circ clàssic tracten de trobar el seu nou lloc en el món després de tancar les seues portes el Gran Circ en el qual treballaven. Així, els 4 junts tracten de reinventar-se, amb un renovat espectacle d'eixelebrats malabars, acrobàcies, clown, equilibris, màgia i trucs sense complexos.

El dissabte 10 prendrà el testimoni de l'espectacle la segona jornada del festival Burriana Sona organitzat per la regidoria de Festes, amb una nit d'estil majoritàriament roquer. Donarà principi a les 19.30h a la torre de la Mar amb els concerts de diversos grups burrianenses: amb el flamenc pop de Patxi Ojana, el rock-pop dels Fauna VIP Band i el post-rock de Black London.

Per part seua, PUNK 2 i Ponxo K seran els encarregats de rematar la nit a les 23 hores, amb el punk-rock del primer i el rock de pinzellades flamenques i surrealistes del segon.

Els esdeveniments són gratuïts, però per a assistir a les actuacions de la fresqueta i el Burriana Sona, és necessari inscriure's prèviament, per a poder controlar els aforaments del recinte. Per a això, l'Ajuntament de Burriana ha habilitat la web www.entradesborriana.com.

Les actuacions de la Fresqueta i Burriana Sona, compleixen amb el protocol antiCovid vigent a cada moment i estan adaptades a la normativa sanitària. Per a això, el consistori ha habilitat un recinte tancat al qual s'accedeix pel carrer Torre de la Mar. En l'entrada caldrà mantenir la distància de seguretat i utilitzar gel hidroalcohólico, que es posarà a la disposició del públic assistent. Les cadires estan situades a la distància de seguretat establida i no es podran moure.

L'aforament del recinte està limitat a 400 espectadors, tots asseguts, disposant també d'un espai per a persones de mobilitat reduïda, i obrirà al públic una hora abans de cada espectacle.

Paral·lelament, el dissabte a les 19 hores, a la Serratella, les famílies podran gaudir d'un espectacle per als més xicotets, amb una funció infantil de contacontes de Monitors.es, organitzada per la regidoria de Turisme.

Els xiquets i xiquetes que s'acosten fins al Polifuncional del barri participaran i interactuaran amb un espectacle on s'interpretaran les històries ‘La golfa de l'avi’, ‘Els fantasmes també tenen por’ o ‘L'illa de les dues cares’.

A més, com cada dissabte, la regidoria de Turisme organitza visites guiades per la ciutat. En aquest cas serà una ruta a través de la Burriana històrica, per a descobrir les petjades dels primers bombardejos de la Guerra Civil sobre la ciutat, que encara persisteixen vuitanta anys després.

La ruta, que entre altres llocs recorrerà el refugi antiaeri, explicarà els primers moments de confusió social i política, l'arribada de la guerra a la ciutat i les conseqüències dels bombardejos sobre el nucli urbà.

Les visites són gratuïtes i és necessari inscriure's prèviament en www.entradadirecta.com/product/Burriana-historica/fbclid=iwar3gfkjlrmjhpqt2ifcfpg529wvyjdmuhwan8-2azqmu3hwephtc5a6bn04.

Es poden adquirir entrades per a dos torns, un primer grup per a les 19 hores i un segon grup per a les 19.30 hores. Els grups són d'un màxim de 24 persones i l'esdeveniment està adaptat a les mesures sanitàries vigents a cada moment.

Pujar