18 de gener de 2021 18/1/21
ENTREVISTA

Vicent Granel: “L’Emac. aporta a Burriana un vessant cultural que mai havia tingut”

Vicent Granel: “L’Emac. aporta a Burriana un vessant cultural que mai havia tingut” - (foto 1)
  • El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Burriana parla sobre la cinquena edició de l’Emac. que se celebra aquest cap de setmana en el Centre Municipal de Cultura La Mercé

Aquest divendres ha arrancat l’Emac. la cinquena edició del festival que se celebra fins a aquest diumenge 16 de febrer en el Centre Municipal de Cultura La Mercé. Una cita que arriba carregada d'interessants propostes musicals i artístiques gratuïtes i sobre les quals preguntem a Vicent Granel, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Burriana.

Burriana continua apostant per aquest festival de caràcter eclèctic…

Així és, és una aposta de fa cinc anys, diferent i que naix del poble, concretament d'una associació representada per Vicent Tormo. Crec que l’Emac. aporta a Burriana un vessant cultural que mai ha tingut i que és interessant no sols per als seus veïns sinó també per a gent d'altres pobles.

És una cita ja consolidada?

Efectivament. L’Emac. va fer eclosió l'any passat. De fet, calculem que la passada edició van assistir 15.000 persones al llarg de tot el cap de setmana.

I que sol portar als artistes emergents que poc temps després salten a la fama.

Estem rebent moltes propostes d'aquesta mena de grups que estan ara mateix començant a escalar. Ens ha passat en anteriors edicions que després de passar per l’Emac. salten al món de la producció musical a gran nivell.

No és l'únic esdeveniment d'aquest tipus pel qual està apostant l'Ajuntament de Burriana en els últims anys. Quin és el motiu?

Volem que els veïns gaudisquen de la cultura. Vam fer un estudi fa poc en el que s'arribava a la conclusió que a Burriana hi ha una activitat cada quasi tres dies. Aquest cap de setmana és l’Emac., la que ve el festival Arts al Carrer, etc. Al final, es tracta de donar dinamisme a la programació cultural, perquè la cultura fa reflexionar a la gent.

I fer-ho sense haver d'anar a les capitals per a gaudir d'art i cultura?

És el que pretenem, que els veïns troben qualitat cultural al costat de casa. Sense anar més lluny, aquest diumenge tindrem a Rocío Márquez en l’Emac. gratis i el mes que ve estarà en el Palau de les Arts, al qual la gent anirà pagant la seua entrada.

Amb quin missatge ha d'acudir el visitant a l’Emac.?

Els convidaria a tots al fet que vinguen, a descobrir la música i l'art. Al costat de casa tindran una gran oportunitat per a gaudir d'una gran proposta cultural.

Consulta ACÍ el programa del festival.

Pujar