27 de maig de 2019 27/5/19

Vestits made in Burriana amb molt d'art i afecte entre les seues teles

Entrevista amb Gema Gil, dissenyadora de moda de Burriana
Entrevista amb Gema Gil, dissenyadora de moda de Burriana
  • Coneixem a Gema Gimeno, dissenyadora de moda i propietària d'un xicotet atelier en el centre de Burriana, del qual ixen autèntics dissenys exclusius i obres d'art

MÉS FOTOS
Vestits made in Burriana amb molt d'art i afecte entre les seues teles  - (foto 2)
Vestits made in Burriana amb molt d'art i afecte entre les seues teles  - (foto 3)
Vestits made in Burriana amb molt d'art i afecte entre les seues teles  - (foto 4)
Vestits made in Burriana amb molt d'art i afecte entre les seues teles  - (foto 5)

L'art es pot trobar en molts llocs i de moltes formes. Un vestit de festa pot ser art, un teixit treballat hores i hores pot ser art, les mans d'un dissenyador de moda poden ser art i la seua ment creativa, també. Gema Gimeno és l'exemple de tot això i més i la mostra la trobem en el seu xicotet "laboratori d'art", un atelier en ple centre de Burriana del qual ixen -com ja hem dit- autèntiques obres d'art.

Aquesta jove borrianenca és dissenyadora de moda, professió que li ve des de ben xicoteta: "Ho vaig tindre clar des de xiqueta i quan vaig acabar el col·legi em vaig especialitzar en aquest món". Després d'estudiar a València, Barcelona i Madrid, va decidir muntar-se la seua pròpia empresa.

Des de roba a mesura, vestits de festa o cerimònia, passant per vestuari artístic i tradicional fins a una línia de roba infantil, no hi ha gens impossible per a Gema: "Tot és qüestió de tècnica, d'anar fent i pensant. Quan la màquina es posa en marxa no hi ha gens impossible".

I així ho podem comprovar en els seus vestits exclusius, els detalls d'una mànega, el vol d'una falda o la combinació de dues peces que creguen un conjunt únic... Però, d'on naix tant art? "La inspiració pot vindre de molts costats, des d'una tela d'un fabricant que t'enamores i de sobte veus el vestit clarament, fins a del propi tracte amb les persones, quan et demanen alguna cosa en concret", explica Gema. Això i l'haver viscut des de xicoteta envoltada d'inspiració (els seus pares s'han dedicat al món de l'interiorisme).

Un xicotet laboratori que vist cada anys a moltes xiques de Burriana, des de xiquetes fins a adultes i per a tota mena d'ocasions. I tot això, des de la naturalitat i proximitat que caracteritzen a Gema: "Ací estic molt feliç, la moda es pot fer des de qualsevol lloc i per al meu fer el que vull i com vull és el que m'omple", assegura Gema. I res més lluny de la realitat: Gema dissenya roba i crea art.