elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Verge de la Mercè viu el seu dia gran a Borriana

La Verge de la Mercè viu el seu dia gran a Borriana
  • Este diumenge ha tingut lloc la processó en honor a la patrona del barri de la Mercè. El dissabte, a més, s'ha celebrat la tradicional desfilada dels ‘Cabuts’

Galeria de fotos
Burriana - Fiesta de la Merce - Els Cabuts
Burriana - Fiesta de la Merce - Els Cabuts
Galeria de fotos
Burriana - Fiesta de la Merce - Procesión
Burriana - Fiesta de la Merce - Procesión
MÉS FOTOS
La Verge de la Mercè viu el seu dia gran a Borriana  - (foto 2)
La Verge de la Mercè viu el seu dia gran a Borriana  - (foto 3)
La Verge de la Mercè viu el seu dia gran a Borriana  - (foto 4)
La Verge de la Mercè viu el seu dia gran a Borriana  - (foto 5)
La Verge de la Mercè viu el seu dia gran a Borriana  - (foto 6)
La Verge de la Mercè viu el seu dia gran a Borriana  - (foto 7)
La Verge de la Mercè viu el seu dia gran a Borriana  - (foto 8)

L'històric i emblemàtic Barri de la Mercè ha rendit honor a la seua patrona este diumenge. Ho ha fet amb una eucaristia i la tradicional processó. La Verge de la Mercè ha eixit al carrer envoltat dels seus fidels així com de diferents confraries, falles, reines de Borriana i la Corporació Municipal.

En primer lloc s'ha celebrat una missa i, una vegada finalitzada, ha tingut lloc la processó. Els passos han sigut precedits pels tradicionals 'cabuts', que ja el dissabte van viure el seu dia gran. Tot açò amb la música de la dolçaina i el tabalet. A més, la creu ha precedit a la comitiva composta per diversos feligresos. La traca ha donat punt final a una jornada dedicada a la Verge de la Mercè.

Guerra entre xiquets i 'Cabuts'

Però el diumenge no va ser l'únic dia gran per al barri de la Mercè. Este dissabte, un any més, el barri s'ha rendit davant els 'Cabuts'. Desenes de xiquets han eixit al carrer per a ser caçats pels tradicionals 'cabuts', els quals no van dubtar a perseguir-los per tot el barri que festeja el dia de la seua patrona.

Així, esta lluita entre els més xicotets i els recentment restaurats 'cabuts', s'ha tornat a lliurar este dissabte i amb el repartiment, a més, dels 1.600 "bastonets" de plàstic que ja l'any passat es van incorporar com a novetat en la celebració.

L'origen dels gegants i cabuts és de Catalunya però van ser arribant a poc a poc a diversos pobles de la nostra comunitat -inclosa també Borriana- per a festejar a la Mercè, patrona dels presos.

Tant a Catalunya com a la Comunitat Valenciana, els 'cabuts' ixen al carrer per a ballar al ritme d'unes particulars castanyoles i acompanyats de "'abaleters i dolçainers'. Una tradició que encara persisteix encara que a Borriana amb una xicoteta diferència: Els xiquets fugen dels 'cabuts' que intenten anar a per ells.

Pujar