23 de setembre de 2020 23/9/20

PP: 'Els veïns de Borriana paguen un 7,4% més pel servei de recollida de brosses des que governa el tripartit'

PP: 'Els veïns de Borriana paguen un 7,4% més pel servei de recollida de brosses des que governa el tripartit' - (foto 1)
  • Fuster (PP): 'Pugen els ingressos però encara així, segueixen gastant més del que marca la llei i comencem a témer que açò acabe sent una tònica habitual per a quadrar els seus comptes'

"Els veïns de Borriana van a pagar un 7,4% més pel servei de recollida de brosses des que el tripartit, PSPV, Compromís i Podem, administra la ciutat. Al 4% que els veïns ja estaven abonant de més en 2016 per rebre exactament el mateix servei, cal sumar ara un augment del 3,44% enguany. Un impacte econòmic que van a començar a notar aquest mateix mes els ciutadans que tenen domiciliat el cobrament d'aquesta taxa".

Juan Fuster, portaveu del grup municipal del PP a Borriana, ha recordat que en el ple d'ordenances "ja rebutgem la pujada proposant una congelació de la mateixa" i en el penúltim "davant la sorpresa que no havien executat el 20% de les ajudes d'emergència vam proposar que aqueixos diners fora a congelar la pujada de la taxa perquè no gravara més la butxaca dels contribuents que, per segon any consecutiu, van a pagar més malgrat que estan rebent el mateix servei". "No gasten el que tenen per a ajudes d'emergència i damunt els plantegem que baixen la pressió fiscal al ciutadà i tampoc volen", ha censurat.

"Crida l'atenció", ha alertat Fuster, que "pugen els ingressos però encara així, segueixen gastant més del que marca la llei i comencem a témer que açò acabe sent la tònica habitual que utilitza el tripartit per a quadrar els seus pressupostos, com a conseqüència de prioritzar en els seus capritxos abans d'anteposar les prioritats dels veïns de Borriana".

De la mateixa manera, les empreses i comerços de Borriana també veuran pujades en la taxa de brosses que oscil·len entre un 1,32% i un 130% i que afectaran a més d'un miler de comerços de Borriana. "Pujada cridanera, indiscriminada i injustiicada, ja que no atén a cap criteri que acredite que paguen més el comerços que més volum de brossa generen, ha destacat el regidor popular".

"Al contrari del que va fer el PP durant la seua etapa de govern, congelant o reduint la pressió fiscal, els que venien a rescatar a les persones han prioritzat incrementar la pressió fiscal malgrat disposar de fons suficients, no solament per a evitar la pujada, sinó per a aplicar una rebaixa que genere estalvis a les famílies, per a poder seguir satisfent els seus capritxos a costa del seu afany recaptatori".

 1 comentari
JPE
JPE
15/03/2017 08:03
A lo mejor no, pero... Simplemente apunto

Ciertamente no lo se, y a lo mejor no tiene nada que ver esa subida que apuntas con el negocio ( gran negocio) de las basuras y su tratamiento que es uno de los más fructíferos de este país y que está en manos de cuatro empresas privadas que pueden hasta contribuir con sustanciosos donativos a campañas electorales. Ya digo que a lo mejor no tiene nada que ver y la subida es pura recaudación de los que actualmente mandan, como puede que nada tenga ver las 60 cubas de productos tóxicos que desde la planta de Onda nos han mandado en Febrero a nuestra depuradora, pero... Espero que en el próximo pleno, unos y otros, debatáis sobre esto con un poco de profundidad.

Pujar