elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La vacunació massiva a Borriana es trasllada a la Llar Fallera

Arxiu
Arxiu
  • El motiu és que no podia estar al poliesportiu de la Bosca tant de temps sense activitat esportiva

Aquesta setmana ha començat la vacunació massiva a Borriana. Ho ha fet al Pavelló Poliesportiu de la Bosca encara que es traslladarà des de dilluns a la Llar Fallera, tal com ha anunciat l'alcaldessa de la localitat, Mª Josep Safont, per la impossibilitat de tenir tancat el poliesportiu per a altres activitats durant tant de temps.

"La nostra idea era que en dues o tres setmanes màxim s'acabaria de vacunar però el problema són els temps i la tipologia de les vacunes que arriben". La primera edil ha explicat no podien estar tant de temps sense donar servei mentre s'espera a les següents dosis, ja que cada vacuna porta el seu temps i, tal com va explicar fa uns dies, aquest nou espai reuneix les condicions necessàries per al desenvolupament de el pla de vacunació per la seva proximitat, la seua amplitud, per disposar de dos accessos, la ventilació natural i les rampes per evitar barreres arquitectòniques.

Cal ressaltar la importància de tenir actualitzades les dades de la targeta sanitària ja que les notificacions arriben mitjançant SMS o trucades telefòniques. Per tenir la màxima eficiència i que les cites arriben de forma efectiva, Sanitat ha habilitat un portal web http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/datos-contacto amb tan sol tres passos molt senzills, per renovar les dades de la targeta sanitària, en cas de necessitar-ho.

A més hi ha dues possibilitats en aquesta actualització, per a les persones que disposin de certificat electrònic i les que no disposin d'aquests mitjans.

La Policia Local repartirà les vacunes 

L'alcaldessa també ha explicat que hi ha un altre problema amb el repartiment de les vacunes i és que van arribant en temps diferents als previstos: "S'han canviat les planificacions al dia i s'han augmentat els punts de vacunació per la qual cosa des de sanitat s'ha demanat ajuda als ajuntaments".

El de Borriana, de fet, ha estat el primer consistori en oferir-se a col·laborar amb la logística i es preveu que sig la Policia Local, arribat el moment, la responsable de distribuir les vacunes com ja va fer amb els medicaments hospitalaris o les mascaretes.

L'alcaldessa per cert, es va vacunar a principis de mes amb la vacuna de AstraZeneca.

Pujar