19 d’octubre de 2019 19/10/19

Últimes negociacions per a conformar el nou govern de Burriana

Últimes negociacions per a conformar el nou govern de Burriana - (foto 1)
  • Els regidors del PSOE i Compromís pacten el programa per als pròxims quatre anys i pretenen tancar en les pròximes hores el repartiment de regidories

Setmana clau per al futur polític de Burriana. Després dels resultats electorals dels comicis municipals -en les quals el PSOE va obtindre deu escons, sis el Partit Popular, dos Compromís, dos Vox i un Ciutadans- aquesta setmana s'estan tancant els acords per a conformar el nou govern local.

Encara que no hi ha confirmació oficial, si que és “oficiós” que es reeditarà ‘l’Acord per Borriana’ com es va fer fa quatre anys, encara que aquesta vegada sense Podemos ja que no ha obtingut escó. D'aquesta forma, el PSOE i Compromís sumarien els dotze escons necessaris per a tindre majoria en la corporació municipal.

Aquests últims dies s'han realitzat les reunions entre totes dues formacions per a acostar postures i determinar el programa per als pròxims quatre anys i està previst que en poques hores coneguem ja quines seran les regidories que tinga cada partit: “No hi ha gens tancat, estem encara en negociacions. Comptarem amb Compromís, que és el nostre soci natural, encara que no descartem pactar amb cap força política. L'única línia roja que marquem és amb *Vox”, ha explicat Vicent Aparisi, secretari local del PSPV-PSOE.

Des de Compromís, el seu líder Vicent Granel reconeix en declaracions a elperiodic.com que el balanç d'aquestes primeres trobades està sent “positiu” i que des de la seua formació estan disposats a pactar. Encara sense tindre les regidories tancades, sí que ho estan pràcticament els punts programàtics que guiaran les accions polítiques de la nova legislatura.

Des del Partit Popular, el seu líder, Juan Fuster, assegura que travarà amb “rigor i responsabilitat” des de l'oposició: “El nostre objectiu és desenvolupar una labor d'oposició en la qual siguem l'altaveu dels veïns, visualitzem les demandes i necessitats ciutadanes i, en definitiva, siguem útils a la nostra ciutat”.

Vox, que entra per primera vegada a l'ajuntament de Borriana, el farà amb dos regidors i amb la ferma intenció de “treballar per a millorar la vida de tots els ciutadans”, han explicat a elperiodic.com: “Exercirem la labor d'oposició constructiva, donant suport a aquells projectes que siguen beneficiosos per a Borriana. Estarem alerta per a combatre les imposicions ideològiques i defensar la llibertat individual, la propietat privada i la dignitat de les persones”.

Des de Ciutadans, María Jesús Sanchís tendeix la mà al PSOE: “L'alcaldessa ho ha fet bé aquests últims anys i donaré suport tot el que considere que és bo per a Borriana, independentment de les sigles”, assegura en declaracions a aquest digital. Les úniques línies roges que marquen, és amb Vox i amb Compromís.

El ple d'investidura tindrà lloc aquest dissabte 15 de juny.

ocultar
Últimes negociacions per a conformar el nou govern de Burriana
Pujar