28 de setembre de 2020 28/9/20

Els treballadors de la Residència de la Tercera Edat convoquen una vaga indefinida

Els treballadors de la Residència de la Tercera Edat convoquen una vaga indefinida - (foto 1)
  • Els empleats contractats per l'empresa externa Acíster convoquen una tercera vaga a partir del 6 d'octubre

La Residència Pública de la Tercera Edat de Borriana torna a viure la seva tercera vaga de treballadors d'aquest any. A mitjans de febrer i principis de juny els empleats contractats per l'empresa externa Acíster, encarregats del manteniment i neteja, de les instal·lacions del centre sanitari, convocaven vaga després de diversos mesos sense cobrar el seu sou. L'entitat va aconseguir frenar aquestes vagues abonant diversos mesos de paga als treballadors per desconvocar aquestes jornades de reivindicació, però els retards en l'abonament dels seus sous vénen sent continus des del mes de gener.

Aquesta empresa, Acíster, contractada externament per la Generalitat Valenciana, viu aquesta mateixa situació en molts altres punts de la Península i l'estranger on els seus treballadors porten mesos sense cobrar els seus salaris. El delegat d'UGT de Acíster a la Residència de la Tercera Edat de Borriana, Simeón París, informa que en el cas de Borriana, porten sense rebre el seu sou des de juliol fins a setembre, a més de cinc de les sis parts de la paga extra, ja que la sisena sí la tenen abonada. Però són moltes les famílies que viuen íntegrament d'aquesta paga i algunes, s'han vist obligades a viure de "la caritat" ja que han patit talls de llum en els seus habitatges i han hagut d'anar a Càritas o Creu Roja a demanar ajuda per cobrir les seves necessitats bàsiques.

Serien 50 els empleats que té Acíster a la Residència de la Tercera Edat de Borriana, enfront de la resta de treballadors que serien uns 100. Ara mateix, 15 treballadors es trobarien de baixa provocat per la "ansietat" conseqüència d'aquesta situació que és "límit, ja que la feina ha de sortir i s'estreny als empleats perquè les tasques isquen adequadament i amb lleugeresa "explica París. A més el Delegat d'UGT també narra que en el període de vacances es va contractar a gent per cobrir llocs de treballs "enganyats perquè no sabien que no estàvem rebent cap sou i gent que estava cobrant l'atur o una ajuda li han fotut; perquè han entrat a treballar i no han obtingut bonificació per això ".

Aquesta situació insostenible, ha provocat que els treballadors hagen convocat una vaga indefinida que tindrà lloc a partir del proper dilluns 6 d'octubre segons ens informa el delegat d'UGT de Acíster al centre sanitari.

Durant aquests mesos, els treballadors han sol·licitat ajuda a diferents administracions públiques. Una d'elles ha sigut l'ajuntament de Borriana. Han sigut moltes les famílies que han demanat ajuda a la Regidoria de Serveis Socials, dirigida per Manel Navarro i probablement, d'aquí a poc s'involucri amb la causa i preste alguna ajuda a aquests empleats, segons ens ha informat París, però només als treballadors residents a Borriana. De la mateixa manera, l'alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont s'ha posat en contacte amb la Conselleria de Benestar encarregada de la matèria, perquè donen una solució ràpida al problema. Fins i tot els treballadors s'han desplaçat fins la Conselleria físicament, acompanyats pels Sindicats, per demanar una solució als seus problemes però han oferit "falses esperances perquè no ens mobilitzem" segons explica el delegat d'UGT de la Residència de la Tercera Edat.

L'única llum verda que veuen els treballadors és que l'empresa Acíster finalitza el seu contracte amb la Generalitat Valenciana el pròxim 31 d'octubre, un fet que provocaria la rescissió amb la mateixa per l'incompliment de les bases com és l'abonament dels sous als seus empleats. No obstant això, París diu que "hi ha un subcontracte amb una prorroga" un fet que els dóna "por" per si aquesta situació prevaleix; els treballadors tenen rumors que finalment aquesta empresa marxarà però no acaben de fiar-se.

A més que Acíster es marxe no soluciona del tot els problemes d'aquests treballadors, ja que ningú sap qui va a cobrir els pagaments que se'ls deu a aquestes persones; per això la plantilla en el seu conjunt ha sol·licitat una demanda per poder cobrar els sous que se'ls deu. Però desconeixen la situació de les negociacions i si l'empresa que entre abonarà tots els salaris que falten, però això seria "una salvació" confessa París.

El delegat d'UGT es va posar en contacte la setmana passada amb l'empresa Acíster per informar de les mobilitzacions que tenen plantejada i l'entitat explica que s'està refinançant i està a la recerca de capitals, suposadament tenen "previst al setembre pagar-nos una nòmina, però això no soluciona res "informa París.
De moment, els treballadors de Acíster de la Residència de la Tercera Edat de Borriana mantenen la vaga per al proper dilluns 6 d'octubre i s'allargarà fins que s'aporte una solució factible.

 1 comentari
Qué más da
Qué más da
28/09/2016 10:09
¡Qué vergüenza!

Qué vergüenza que la Generalitat permita que una subcontrata no pague a sus trabajadores siendo que la Generalitat si está pagando a la empresa. Pero a la señora Oltra se la suda

Pujar