2 de desembre de 2020 2/12/20
FESTES DE SANT BLAI

El Trasllat de la imatge de Sant Blai obri oficialment les festes en honor al patró de Burriana

El Trasllat de la imatge de Sant Blai obri oficialment les festes en honor al patró de Burriana - (foto 1)
  • Burriana viu este dilluns el dia gran en honor al seu patró amb la tradicional Font del Vi

Galeria de fotos
Trasllat de Sant Blai 2020
Trasllat de Sant Blai 2020

Aquest diumenge ha tingut lloc d'un dels actes previs més significatius i anunciadors de l'arribada del dia del patró: el trasllat de la imatge del sant en processó des de l'ermita de Sant Blai fins a la Basílica del Salvador. Una desfilada religiosa en el qual participen centenars de fidels i que es converteix en el principal acte religiós, unit també a uns altres de caràcter cultural i tradicional.

Tots els preparatius previs per al dia gran en honor al patró de Borriana, Sant Blai, ja estan llestos, la fira ja ha obert i està preparada tota la programació, sobretot d'actes culturals, entre els quals es projecten exposicions, concerts, a més d'atraccions per als xiquets que conformen l'extens programa de Sant Blai.

I és que, al mateix temps que els borrianencs homenatgen el seu patró, Sant Blai, cada 3 de febrer, el refranyer popular resa 'Per Sant Blai, una hora per dalt i una hora per baix’, anunciant que ja es nota que les hores de llum natural del dia comencen a allargar-se, i una altra dita fins i tot més conegut prega ‘Sant Blai sant ditxós capellà’ns la tos’, en al·lusió als miracles curatius per part del gloriós i venerat sant als malalts de gola.

Aquest dilluns, el caràcter antropològic de la festa se situa en la tradicional Font del Vi, font centenària de la qual raja al llarg del matí del 3 de febrer va vindre en abundància amb el qual s'obsequia a quants s'acosten fins als voltants de l'ermita a la qual dóna nom el sant.

MÉS FOTOS
El Trasllat de la imatge de Sant Blai obri oficialment les festes en honor al patró de Burriana - (foto 2)
El Trasllat de la imatge de Sant Blai obri oficialment les festes en honor al patró de Burriana - (foto 3)
El Trasllat de la imatge de Sant Blai obri oficialment les festes en honor al patró de Burriana - (foto 4)
Pujar