2 de desembre de 2020 2/12/20

PP: "Transparència evidencia el bloqueig informatiu que el PSOE i Compromís imposen a Burriana"

PP: "Transparència evidencia el bloqueig informatiu que el PSOE i Compromís imposen a Burriana" - (foto 1)
  • El pacte de sous que governa la ciutat se limita a complir el 56% dels indicadors de participació exigits per llei en una clara mostra d'opacitat

Els indicadors de transparència que l'Ajuntament de Burriana està obligat a complir per llei constaten el bloqueig informatiu al qual la coalició PSOE i Compromís sotmeten a la ciutat. La Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa que impulsa la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU, constata en el seu informe que la localitat de la Plana Baixa està molt lluny de complir els objectius requerits.

Des del Grup Municipal del Partit Popular a Burriana han lamentat que Burriana només complisca el 56% dels indicadors, la qual cosa en la pràctica demostra “que encara queda molt camí per recórrer”. Des del PP, “animem a l'alcaldessa i als seus socis, que ostenten la cartera de Transparència, al fet que complisquen els objectius perquè no fer-ho, com ocorre actualment, atenta contra els principis democràtics de transparència i informació”.

“Som conscients que és una tasca que exigeix implicació, però si PSOE i Compromís van ser capaços d'aconseguir un acord per a pujar-se els sous 100.000 euros, aqueixa entesa i capacitat de consens hauria d'obtindre's també en altres àmbits de la vida pública, sobretot aquells que són deficients”.

La transparència, tal com reflecteixen els indicadors de la Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa, “té encara molt camí que recórrer a Burriana per a aconseguir els nivells exigits per llei”. En aquest sentit, des del PP “els demanem que es posen a treballar per a corregir aquests resultats, perquè els ciutadans tenen dret a conéixer els acords i decisions que adopten els seus governants i alhora a ser escoltats i obtindre una resposta ràpida i eficaç”, ha considerat el regidor.

De poc serveix que es tramiten queixes, es formulen peticions o s'adopten acords en ple “si després el grau de compliment és mínim”. El resultat és, segons Clausell, “la desconfiança dels veïns cap al govern municipal i la desafecció cap a una institució que és la més pròxima i pròxima als ciutadans”, ha considerat l'edil.

Pujar