elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tornen les obres a l'avinguda Mediterrània de Borriana uns mesos després: quin és el motiu?

Tornen les obres a l'avinguda Mediterrània de Borriana uns mesos després: quin és el motiu?
  • D'altra banda, l'ampliació de l'avinguda es deixa per a després de setembre per a no afectar la temporada alta

L'avinguda Mediterrània de Borriana torna a trobar-se en obres sol uns mesos després d'estrenar-se es reforma de l'any passat. I és que les màquines han torne a este vial a les portes de l'estiu per a reparar alguns problemes que han sorgit. Entre ells, les males olors que els veïns han patit en les últimes setmanes en la zona del Port.

D'altra banda, l'Ajuntament ha decidit ajornar la segona fase de la reforma, amb la qual busca ampliar l'ample de l'avinguda, fins al cap de l'estiu, per a no afectar la temporada estival després de reunir-se amb l'Associació d'Hostaleria, que va demanar que es posposaren.

Estes obres, segons explica el regidor d'Urbanisme, Juan Canós, consistixen en l'ampliació de l'avinguda perquè tinga un ample unificat, guanyant metres en la seua part més estreta, la que va del Mercat de la Mar fins al grup Roger de Flor, mitjançant la cessió dels terrenys propietat de l'empresa de l'Arenal Sound.

“S'ha allargat el procés per a obtindre el sòl necessari amb una reserva d'aprofitament”, explica Canós, que creu que, a les portes de l'estiu, la millor opció és deixar estos treballs “per al mes de setembre, després de les festes de la Misericòrdia”.

Només uns mesos després, l'avinguda torna a estar en obres
No obstant això, malgrat que es posposa esta reforma, els veïns de la zona sí s'han trobat esta setmana amb altres obres en esta avinguda, que duraran uns dies, segons explica Canós, i que els hostalers esperen que puguen acabar abans que comence la temporada alta amb Sant Joan.

I és que la reforma oberta al trànsit fa només uns mesos ha de ser retocada, com ha exigit l'Ajuntament a l'empresa, l'UTE ‘Carril Bici’ conformada per Aglomerats Els Serrans i Gimecons, empresa constructora del grup Gimeno.

L'avinguda torna a estar en obres per reparació a causa de diverses qüestions a corregir. Una d'elles és un problema de filtracions amb les noves canalitzacions, que han patit els veïns en les últimes setmanes en forma de fortes olors. Per a això, un robot mecànic ja treballa en el subsol, recorrent les canonades per a reparar els llocs amb filtracions sense necessitat d'obrir una rasa.


Des de l'Ajuntament s'explica que es van detectar diverses deficiències, i fins i tot una part de les obres només va ser recepcionada provisionalment, per la qual cosa s'ha exigit la modificació a l'empresa, que es farà càrrec d'estos costos. Un dels problemes es troba en el paviment de les trapes de fosa dels pous, on s'ha tornat a alçar l'asfalt per a solucionar-lo. Mentres, el trànsit quedarà regulat per semàfors fins que es liquide el problema.

Sobre aquest tema, des de l'Associació d'Hostaleria, el seu secretari Pedro Sancerni, assegura que no tenen una estimació del que poden durar estes obres, però espera que puguen acabar prompte perquè no afecte la temporada alta, especialment per l'inconvenient d'estos semàfors que donen pas alternativament en estar tallat un carril i que “generen algun problema perquè hi ha conductors que no els respecten i li'ls salten”.

“Esperem que els problemes s'esmenen abans de Sant Joan, quan arriba a Borriana la temporada forta de l'estiu i augmenten els residents de la zona marítima”, assenyala Sancerni, amb el marge temporal en el cap de setmana de Sant Joan.

MÉS FOTOS
Tornen les obres a l'avinguda Mediterrània de Borriana uns mesos després: quin és el motiu? - (foto 2)
Tornen les obres a l'avinguda Mediterrània de Borriana uns mesos després: quin és el motiu? - (foto 3)
Pujar