elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tensió entre les falles de Borriana i Junta Local Fallera

Tensió entre les falles de Borriana i Junta Local Fallera
  • La Federació de Falles de Borriana s'assabenta per les xarxes socials d'un acte organitzat per JLF per a aquest cap de setmana i qüestiona els temps i les formes

Enfado entre les falles de Borriana per les formes en les quals se'ls ha convidat a un acte de Junta Local Fallera (JLF) programat per a aquest cap de setmana. Diumenge que ve se celebra en 50 aniversari de l'agermanament entre la JLF i la Falla Císcar-Borriana de València per al qual s'ha organitzat un acte institucional així com la plantà i la cremà d'una falla.

Des de la Federació de Falles de Borriana han lamentat que s'han assabentat en xarxes socials d'aquest acte -no per comunicat de la Junta Local Fallera- i que, a més, se'ls ha convidat una vegada manifestat el seu empipament però solament a la plantà i la cremà de la falla i no a l'acte institucional a l'Ajuntament de Borriana: "En el pròxim Ple demanarem explicacions perquè un acte d'aquestes característiques s'hauria d'haver tractat en un ple de Junta Local Fallera", ha lamentat el president de la Federació, Salvador Doménech.

La Federació de Falles de Borriana, que aglutina a totes les falles de la localitat, va tenir constància d'aquest acte per xarxes socials el dimarts al matí i fins al dimecres no va rebre comunicació oficial. De fet, segons explica el propi Salvador Doménech, els presidents de les falles -que també formen part de la JLF al costat dels deu membres permanents triats per la presidenta- no s'havien assabentat d'aquesta convocatòria, tan sol serien coneixedors els membres permanents.

"Davant aquesta situació hem comunicat a tots els associats que cadascun prenga la decisió que considere més oportuna a títol personal", ha explicat la Federació en un comunicat oficial fet públic aquest divendres.

Des de la Junta Local Fallera reconeixen que potser els temps i les formes no van ser els correctes però que, al cap i a la fi, es tracta d'un acte que té més relació amb la Junta Local Fallera, és a dir, amb la institució en si. Des de la Federació de Falles de Borriana no tenen previst acudir a l'acte, de moment.

comentaris 2 comentaris
Marcela Melosa
Marcela Melosa
19/12/2017 01:12
¿Y que me cuentas de la Vicky?

Yo añadiría a la lista negra a Vicky, Suay y María Jesús. Menudo trio.

Pujar