3 d’abril de 2020 3/4/20

Tejedo (PP): “El PSOE ha d'ajudar als citricultors en lloc d'asfixiar-los”

Tejedo (PP): “El PSOE ha d'ajudar als citricultors en lloc d'asfixiar-los” - (foto 1)
  • El regidor del PP, Vicente Tejedo, defensa la convocatòria de l'ordre de “mínimis” que Puig bloqueja “portant a la desesperació a moltes famílies”

El Grup Municipal del Partit Popular de Borriana defensarà en el pròxim ple una moció per a exigir a Ximo Puig que pague als citricultors a través de la convocatòria de l'ordre d'ajudes de “mínimis”. “El bloqueig als huit milions d'ajudes que haurien de compensar les pèrdues de la passada campanya no arriben davant la desesperació de moltes famílies”.

Vicente Tejedo, regidor del PP a l'Ajuntament de Borriana, ha fet aquestes declaracions en defensa d'un sector al qual “el PSOE va prometre suport, protecció i inversions” i que s'ha trobat “amb l'abandó més absolut”.

“A Borriana continuarem defensant les ajudes per a un sector que ha sigut i ha de continuar sent bandera de l'èxit, perquè van ser els citricultors els que van obrir les portes al mar amb un port comercial que hui és emblema de la nostra ciutat”. “Els agricultors que dediquen la seua vida a la citricultura no mereixen que es jugue amb les seues esperances, que se'ls garantisca una bateria de mesures en suport a la seua professió que després el PSOE decideix incomplir de forma descarada”.

Per aquest motiu, la moció que defensarà Tejedo en el pròxim ple reclama la convocatòria de l'ordre d'ajudes perquè cesse el càstig al sector, i en cas que els afectats per les pèrdues de la campanya 2018-19 no puguen accedir a la convocatòria, s'habilite una partida pressupostària extraordinària. “L'objectiu és ajudar a tots els que es deixen la vida en el camp per a aconseguir un jornal”.

Des del Partit Popular, “la nostra ferma defensa a un sector que ha de veure's recolzat per una línia d'ajudes pròpia, que defense la competitivitat i la sostenibilitat de les explotacions”. “És necessari creure en la citricultura per a garantir que enfront de periòdiques campanyes amb pèrdues, el futur està assegurat. I per a aconseguir-ho”, ha considerat Tejedo, “cal invertir en el sector amb convicció i amb garanties, perquè d'ell depenen centenars de famílies de Borriana”.

Pujar