30 de novembre de 2020 30/11/20

Suay: “El PSPV retalla a meitat d’any les ajudes de Serveis Socials per a atendre a les famílies”

Suay: “El PSPV retalla a meitat d’any les ajudes de Serveis Socials per a atendre a les famílies” - (foto 1)
  • La regidora del PP, Consuelo Suay, reclama al PSPV que garantisca els recursos per a emergència social després de ficar la tisora en una partida “que és prioritària”

El PSPV de Borriana ha decidit retallar a meitat d'any la partida de Serveis Socials per a atendre a les famílies. La mesura suposa reduir 12.000 euros a uns fons “que han de ser una prioritat, sobretot tenint en compte que encara queden mesos per a acabar l'any i es poden donar emergències socials que han de ser ateses”.

Així ho ha considerat Consuelo Suay, regidora del PP en l'Ajuntament de Borriana, qui ha fet una crida al “sentit comú” per a garantir que “els veïns que acudeixen a Serveis Socials demandant ajuda reben el recolzament econòmic oportú”.

El decret d'alcaldia subscrit el passat 1 d'agost per l'alcaldessa de Borriana suposa reduir la partida de Serveis Socials en 12.000 euros. No és la primera ocasió en la qual aquests fons es retallen. “De fet en 2018 es van reservar 400.000 euros i van tancar l'exercici amb una despesa de 300.000 euros”.

Per a Suay, “és evident que per al PSPV l'emergència social era una prioritat en campanya però ja no ho és. I prova d'açò és la periòdica reducció de la partida econòmica”. “Si efectivament el nombre de famílies que a Borriana estan en una situació vulnerable s'ha reduït és una excel·lent notícia”. No obstant açò, “si el que el PSPV està fent és tirar mà d'aquests fons perquè han liquidat el fons d'imprevists és una temeritat”.

Des del PP, ha assenyalat Suay, “anem a treballar per a garantir que tots els veïns que acudeixen a Serveis Socials demandant ajudes bàsiques per a alimentació, lloguer o pobresa energètica són atesos degudament”. De fet, ha manifestat la regidora, “per a nosaltres els nostres veïns són prioritaris enfront d'un PSPV que amb aquestes retallades demostra que el rescat a les persones ha deixat de ser el seu objectiu”.

Pujar