21 de gener de 2021 21/1/21

El sorpasso de Vox a Ciutadans a Burriana

El sorpasso de Vox a Ciutadans a Burriana - (foto 1)

   Els resultats de les eleccions generals d'aquest 10 de novembre a Burriana donen com a guanyador al PSOE amb el 26,74% dels vots (perd un punt respecte a les eleccions del 28 d'abril) seguit del Partit Popular amb el 23,97% dels suports (gana tres punts respecte als últims comicis). Sorprén la tercera posició que passa a ocupar-la VOX amb el 22,86% dels suports augmentant més de cinc punts respecte a les eleccions d'abril.

  El partit de Santiago Abascal supera a Ciutadans, que en les passades eleccions ocupava el tercer lloc amb el 17,68% dels vots mentre que en aquests comicis s'ha desplomat fins al 7,11% dels suports i ocupa la quinta força. De fet, Podem-EUPV també sorpassa en aqueixos comicis al partit d'Albert Rivera (Obté el 11,34% dels vots encara que perd un punt respecte als passats comicis).

  Després del cinqué lloc de Ciutadans està Més Compromís amb el 5,46% dels vots (pràcticament el mateix suport que en el 28A), seguit amb PACMA, amb l'1% dels vots, mateixos suports que en les últimes eleccions.

  Més de 23.000 borrianencs estaven anomenats a les urnes

  23.728 borrianencs estaven cridats a votar aquest diumenge dia 10 de novembre en els 38 col·legis electorals. Una jornada que en línies generals ha transcorregut amb normalitat i que ha estat reforçada amb un ampli dispositiu entre Policia Local i Guàrdia Civil per a controlar els possibles incidents.

  Molts han sigut els que s'han acostat fins als centres escolars per a depositar el seu vot amb la finalitat que “no torne a ocórrer el mateix que en les eleccions anteriors”, apuntaven alguns veïns a elperiodic.com. Els veïns no han deixat passar aquesta oportunitat, a pesar que el fred cridava a les seues portes.

  Pujar