27 de novembre de 2020 27/11/20

Solá reclama al Consell ajudar a les comissions falleres

Solá reclama al Consell ajudar a les comissions falleres - (foto 1)

  "Seria una excel·lent mesura que el Consell habilitara una línia d'ajudes per a recolzar l'activitat de les comissions falleres com ha fet la Diputació Provincial amb el finançament parcial de la contractació de les bandes de música". Carlos Solá, regidor del PP a Borriana, ha reivindicat aquest respatler econòmic a la Generalitat Valenciana com una fórmula "oportuna" i "beneficiosa" perquè les despeses derivades de l'activitat del món faller "reben un suport econòmic que els permeta afrontar les despeses que periòdicament registren".

  El regidor del PP considera "que qualsevol inversió que recolze la labor que exerceixen centenars de veïns de Borriana és benvinguda i profitosa". Ja ho va anar la línia que el Govern Provincial va habilitar enguany per a finançar parcialment la contractació de bandes de música i que "hem de seguir aprofitant". En paral·lel, "seria oportú que també des de la Generalitat Valenciana es creara una partida específica per a recolzar al sector faller, ja que la seua labor no solament té un vessant cultural evident. Té una repercussió econòmica d'incalculable abast".

  En paral·lel, Solá considera que des del tripartit ha de treballar per a aconseguir que les Falles aconseguisquen la declaració del festeig com a Patrimoni Cultural Immaterial que concedeix la Unesco. "Aquest reconeixement a nivell mundial seria un recolzament rotund al treball i labor de les comissions, a la cultura i tradició, a la projecció d'una celebració que a Borriana acumula anys d'història".

  En aquest sentit, ha manifestat l'edil del PP, "recolzarem qualsevol iniciativa que des del tripartit s'emprenga per a garantir tant els fons, siguen de la Diputació Provincial o de la Generalitat, com la defensa del festeig perquè s'aconseguisca una declaració, la de la Unesco, que seria el millor reconeixement al treball, tradició i cultura que ens caracteritzen".

   2 comentaris
  vecino inconforme
  vecino inconforme
  10/11/2016 06:11
  la derecha que actua como la izquierda no la queremos

  la gente de derecha queremos menos gasto publico y menos impuestos no lo mismo que haria la izquierda mas subvencion mas gasto publico y mas impuestos

  Pujar