28 de gener de 2020 28/1/20

Solá: “El PSPV col·lapsa el cementeri amb 72 nínxols en 4 anys enfront dels 756 que el PP va construir”

Solá: “El PSPV col·lapsa el cementeri amb 72 nínxols en 4 anys enfront dels 756 que el PP va construir” - (foto 1)
  • El PP va gestionar la compra del sòl però la “irresponsable gestió” i la “incapacitat” del PSPV han paralitzat una obra “perquè la seua única prioritat són els sous”

El cementeri de Borriana ha arribat a una situació límit com a conseqüència de la “irresponsable gestió” i la “incapacitat” d'un PSPV que ha “pensat abans en els seus sous que a treballar per a donar servei a la localitat”. Així de contundent s'han mostrat des del PP de la ciutat, després d'examinar “el treball desenvolupat pel PSPV durant aquests últims anys en què només han construït 72 nínxols enfront dels 756 que el PP va construir entre 2007 i 2013”.

Durant la seua etapa de govern, el PP va gestionar la compra del sòl que hauria de permetre una nova ampliació del cementeri. “En més de 4 anys han sigut incapaços de programar l'obra i han portat al límit un servei que té una demanda de més d'una vintena d'enterraments mensuals”, tal com ha explicat Carlos Solá, regidor del PP a l'Ajuntament de Borriana.

En l'actualitat, “aquesta desastrosa gestió”, ha portat al cementeri de Borriana a liquidar tots els nínxols nous que hi havia disponibles i la situació resulta “crítica”. “S'hauria evitat si els qui governen la ciutat estigueren ocupats en les necessitats de Borriana i deixaren a un costat les seues pròpies”, ha assenyalat Solá. “No obstant això, la realitat és ben diferent”.

En 2016, el PSPV va construir 72 nous nínxols. No obstant això, des de l'any passat la situació del cementeri obligava a planificar la urbanització d'un nou sector i la construcció de nous nínxols. “En aquests moments no s'han iniciat les obres i ja no queden nínxols nous. Els qui es vegen en l'obligació d'enterrar a un difunt hauran d'ocupar nínxols revertits”, ha explicat Solá.

I el problema radica en el fet que molts d'aquests nínxols antics “no s'ajusten a les dimensions actuals, estan en mal estat o en files que ningú desitja per altura”. Les conseqüències de “aquest abandó i falta absoluta d'esforç i gestió les paguen les famílies”, ha lamentat el regidor del PP.

Una situació que “exigim que es resolga, que s'adopten les mesures que s'estimen oportunes però que s'actue, perquè el que no és de rebut és que en quatre anys de govern socialista s'hagen limitat a construir 72 nínxols i entre 2007 i 2013 el PP executara 756. És la millor mostra de com uns partits pensen a cobrar i uns altres a servir i treballar”.

Pujar