2 de desembre de 2020 2/12/20

Solá: “Anem a treballar per a protegir el 'bou en corda' com Festa d'Interès Provincial”

Solá: “Anem a treballar per a protegir el 'bou en corda' com Festa d'Interès Provincial” - (foto 1)

  “El 'bou en corda' de Santa Bàrbara és un festeig tradicional, arrelat i singular de Borriana que mereix que treballem per a protegir-ho com a Festa d'Interès Provincial”. Així ho ha exposat el regidor del PP a Borriana, Carlos Solá, després de mantenir una reunió ahir amb membres de l'Associació de Veïns de les Alquerías de Santa Bàrbara, encarregats de l'organització de l'espectacle taurí.

  Els membres del col·lectiu “ens reclamen que la moció que es va aprovar el passat 10 de gener en ple, amb l'abstenció de Podem, es faça efectiva”. “Promoció del festeig, suport econòmic i protecció per a l'esdeveniment han de mobilitzar-nos a tots per a aconseguir que aquesta festa tradicional es posa en valor, es defensa i es respecta”.

  Per a Solá, “el 'bou en corda' és patrimoni de Borriana”. “Es tracta d'un festeig tradicional que reuneix cada estiu a milers de persones i que enguany, novament, serà posat en valor en el Congrés del Bou amb Corda que organitza la Federació Espanya el juny vinent”.

  Des del PP, Solá ha defensat els bous “com a part de la identitat dels veïns de Borriana”. En “la nostra ciutat hi ha una cultura taurina innegable, que s'ha heretat generació després de generació i que forma part de la nostra cultura, les nostres festes”. En aquest sentit, “enfront de partits que canvien de vot com qui canvia de jaqueta i formacions polítiques que directament donen l'esquena a aquest festeig, reivindiquem la necessitat de protegir un valor cultural singular i únic”.

  Per al regidor del PP, “és necessari, com assenyalen els veïns de Santa Bàrbara, que la moció que el gener passat aprovem en el consistori passe de ser teoria per a aplicar-se en la pràctica”. “Hem de ser capaços de treballar, tots units, per a aconseguir-ho, perquè no es tracta d'una opció, es tracta de defensar i protegir una part de la nostra cultura, un tret de la nostra identitat”, ha considerat Solá.

   1 comentari
  Patrona de les tronaes
  Patrona de les tronaes
  03/03/2019 10:03
  Santa Barbara

  Per això voleu canviar les festes de la Misericordia, adelantarles una setmana, fa que se solapen en les d'Agost de Santa Barbara, o que aquestes es menejen per a solapar-se amb les de Sant Roc. Es que vos encanta la demagogia!!!!

  Pujar