24 de novembre de 2020 24/11/20

El sector pesquer de Burriana, alleujat pel suport de la Generalitat als ERTE en el sector

El sector pesquer de Burriana, alleujat pel suport de la Generalitat als ERTE en el sector - (foto 1)
  • L'alcaldessa de Burriana va demanar fa uns dies que es pogueren tramitar aquests expedients per a “garantir l'activitat pesquera de manera segura”

MÉS FOTOS
El sector pesquer de Burriana, alleujat pel suport de la Generalitat als ERTE en el sector - (foto 2)
El sector pesquer de Burriana, alleujat pel suport de la Generalitat als ERTE en el sector - (foto 3)

L'alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont ha valorat “molt positivament” que la Generalitat ratifique la reivindicació del sector pesquer, amb el suport de l'Ajuntament de Burriana, d'acceptar les sol·licituds d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) dels armadors de vaixells de pesca, per raons de seguretat, davant el COVID 19.

Safont ha celebrat que les Conselleries d'Agricultura i Economia avalen els ERTO en el sector pesquer i consideren prioritàries les raons de seguretat, donada la dificultat que poden presentar alguns vaixells i barques per a garantir-la i evitar el risc de contagi del personal d’a bord.

L'alcaldessa ha reiterat la necessitat de “garantir l'activitat pesquera de manera segura” i, en cas contrari, “poder oferir-los alternatives que minimitzen l'impacte econòmic i la pèrdua de llocs de treball amb la seguretat dels treballadors i de les treballadores”.

La possibilitat que els armadors pesquers puguen sol·licitar la tramitació d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació suposa la unificació de criteris sobre la tipologia mesures de flexibilització dels mecanismes d'ajust temporal d'activitat per a evitar acomiadaments per força major o per causes econòmiques, organitzatives o de producció.

A més, ha precisat Safont, “dotarà les empreses de seguretat financera” i per als pescadors suposarà “augmentar les garanties de conservar l'ocupació”. Per a evitar aquesta situació de risc de contagi, ha incidit l'alcaldessa de Burriana, “s'ha de facilitar la parada i aplicar les mesures publicades en el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19”.

L'alcaldessa ha tornat a sol·licitar a l'Administració autonòmica i a l'estatal que articulen ajudes directes per als armadors per la "minoració de l'activitat comercial en l'àmbit maritimopesquer derivada dels efectes que la pandèmia originada pel COVID 19 ha produït en el sector”.

Pujar