10 de juliol de 2020 10/7/20

Repunt de robatoris en bars i comerços de Burriana

Repunt de robatoris en bars i comerços de Burriana - (foto 1)
  • Aquesta setmana els lladres han assaltat dos bars i els amos dels locals de màquines vending denuncien també l'alarmant increment de robatoris en els seus comerços

MÉS FOTOS
Repunt de robatoris en bars i comerços de Burriana - (foto 2)

El modus operandi és sempre el mateix: “Entren trencant alguna persiana o finestra, buiden la caixa registradora de tot l'efectiu que hi haja dins i marxen sense agafar res més fins i tot havent-hi objectes de valor com a telèfons mòbils”. És el que ha detectat la Guàrdia Civil en la majoria dels robatoris que porta seguint el cos des d'aquest estiu a Burriana.

Són ja diversos i en la zona del Port, segons ha pogut saber elperiodic.com per fonts pròximes a les investigacions. L'última i que ha sigut la gota que satisfeia el got ha succeït en el Burrifornia Surf Café, on van entrar a robar en la matinada del dilluns. Els lladres van forçar una persiana, van trencar el cristall i van sostraure uns 1.000 euros de la caixa. Sorprén els propietaris que deixaren els dos telèfons mòbils que hi havia al costat, tal com han denunciat a la Guàrdia Civil, que ha pres petjades i està investigant els fets.

Des del cos se sospita que es tracta del mateix grup de ‘cacos’, en repetir-se sempre el patró. Per exemple, el Bar la Pedreta, en la zona centre de la localitat, va córrer també la mateixa sort i en el mateix espai de temps. Així mateix, aquest estiu s'han produït d'altres robatoris en la zona del port.

Els agents investiguen aquests fets mentre es constata també un augment de robatoris en les màquines vending de la localitat. De fet, els amos d'aquests comerços han reclamat a l'Ajuntament un major reforç de la seguretat, mentre que des del consistori insten que s'instal·len càmeres de vigilància per a evitar més furts.

Així i tot, des de la regidoria de Seguretat, el seu màxim responsable, Javier Gual, ressalta que la col·laboració entre tots dos cossos -Guàrdia Civil i Policia Local- és màxima i insisteix que es treballarà amb major esforç si cap per a evitar que es repetisquen episodis com els fa uns dies: “Reforçarem la seguretat en els voltants de les zones afectades per a controlar millor l'assumpte”, conclou l'edil de Seguretat en declaracions a aquest digital.

Diverses detencions aquest estiu per robatoris a Burriana

Són diverses les detencions que porta practicades la Guàrdia Civil en relació als robatoris que se succeeixen des de fa uns mesos a Burriana. Tal com els comptava elperiodic.com, la Benemèrit va detindre a principis de juliol a un grup de dos adults i cinc menors com a suposats autors de deu robatoris en habitatges i establiments públics, sent tots d'edats compreses entre els 14 i 21 anys.

A més, aqueix mateix mes es va detindre a un home que havia atracat un supermercat en la capital de la Plana Baixa així com en Pobla Tornesa i Vall d'Alba. Cal recordar també que fa tan sols unes setmanes es va detindre a un veí de Burriana per robar en un col·legi i en cotxes del poble.

Pujar