27 de setembre de 2020 27/9/20

El PP reclama a Puig subvencions directes per a Borriana que concedeix a falles i gaiates

El PP reclama a Puig subvencions directes per a Borriana que concedeix a falles i gaiates - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El PP reclama a Puig subvencions directes per a Borriana que concedeix a falles i gaiates - (foto 2)

  El Grup Municipal del Partit Popular a Borriana ha fet una crida al president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, “perquè s'acorde de la nostra ciutat no solament per a venir a fer-se fotos al festival Arenal Sound, també per a concedir ajudes directes a les falles del nostre municipi”.

  Juan Fuster, regidor i portaveu del PP en la ciutat, ha fet aquestes manifestacions després que la Presidència de la Generalitat publicara aquest mes de setembre en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) la concessió de subvencions nominatives a falles de la Comunitat Valenciana, així com a gaiates de Castelló.

  “Hem pogut comprovar que aquesta línia de subvencions que s'atorga amb caràcter directe no ha arribat a Borriana i la Federació de Falles de la nostra ciutat, igual que a les altres comissions que sí han sigut beneficiares, també col·laboren en la promoció sociocultural de la Comunitat Valenciana”. Precisament aquest és l'argument que esgrimeix la línia d'ajudes autonòmica per a atorgar la subvenció. “A Borriana també es promociona, a través d'aquesta festa, la tradició i identitat de la nostra autonomia. No obstant açò, per a Puig no hem de ser rellevants ni arribar al nivell que s'exigeix per a optar a aquestes ajudes”.

  Tal com estableix l'ordre, les falles i gaiates beneficiades reben una subvenció màxima d'1.000 euros. Un import que “a Borriana no arriba per part del Consell, però sí s'atorga per part de la Diputació Provincial de Castelló”. És, en opinió de Fuster, “diferents formes de fer política. La primera beneficia a els qui interessa políticament i la segona, la del Govern Provincial, no atén a colors sinó que únicament es basa en el treball, esforç i dedicació que hi ha darrere de cada falla”.

  Des del PP confien que l'alcaldessa i la regidora de Festes, “com a companyes de partit de Ximo Puig, siguen capaços de reclamar aquests fons al president de la Generalitat. No solament perquè creiem que és de justícia, sinó perquè Borriana és molt més que el sofà en el qual es reclina Ximo Puig quan ve a gaudir de l'Arenal Sound. I lamentablement, amb el desgovern que regna en el tripartit, no solament ens utilitza per a descansar, sinó que si és necessari ens lleva el comandament i decideix per nosaltres”.

  Pujar