17 de gener de 2021 17/1/21

El PP reclama la neteja del llit del Riu Ana per a frenar la proliferació de plagues

El PP reclama la neteja del llit del Riu Ana per a frenar la proliferació de plagues - (foto 1)
  • El regidor del PP, Vicente Tejedo, planteja al PSPV que actue en resposta a les queixes dels veïns a menys que pretenga “oferir safaris per l'entorn”

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana ha reclamat al PSPV la neteja del llit del Riu Ana per a frenar la proliferació de plagues que residents de l'entorn ja han denunciat.

“Des de l'última intervenció, l'any passat, han passat ja més de huit mesos i l'entorn presenta un estat d'abandó considerable”, ha explicat el regidor del PP, Vicente Tejedo. “És urgent actuar en atenció a les queixes que els veïns denuncien públicament i que des del PSPV ignoren”.

De fet, l'estat d'abandó d'aquest entorn natural ha alimentat les plagues que, com a rosegadors, cucs, paneroles o mosquits, han trobat un hàbitat idoni per a la seua reproducció. “No entenem com encara no s'ha planificat una intervenció a fons en el llit, llevat que el PSPV estiga estudiant programar safaris en aquest entorn mancant posar en pràctica el Pla de Turisme de la ciutat”, ha qüestionat el regidor.

Per a Tejedo, la resposta del regidor delegat del ram, Bruno Arnandis, que va assegurar que aquesta no era una prioritat, “és una mostra més de l'absolut menyspreu cap als ciutadans”. “No ha de ser una cosa urgent per al regidor, que no resideix en les proximitats d'aquest llit, però és evident que per als qui viuen prop del riu sí que ho és”. Màximament, ha assenyalat Tejedo, “quan les pluges i les elevades temperatures són aliades perfectes per a crear un caldo de cultiu en el qual les plagues es desenvolupen amb facilitat”.

Des del PP, “hem exigit al PSPV que actue amb diligència per a evitar que al problema de les plagues se sume el d'un incendi”. “No perquè ho demana el PP, sinó perquè són desenes els veïns que l'han reclamat encara que el PSPV torne a demostrar que no és conscient del que ocorre al carrer”.

Pujar