2 de desembre de 2020 2/12/20

El PP reclama habilitar en 2020 les ajudes a famílies monoparentals que va aprovar en 2018

El PP reclama habilitar en 2020 les ajudes a famílies monoparentals que va aprovar en 2018 - (foto 1)
  • La moció del PP que el PSPV va recolzar en 2018 segueix sense aplicar-se perquè “l'única prioritat per a PSPV i Compromís era garantir els fons per a pujar-se els sous”

El Partit Popular ha reclamat al PSPV que complisca l'acord plenari de 27 de setembre de 2018 que proposava habilitar una línia d'ajudes a les famílies monoparentals. Més d'un any després, la iniciativa segueix sense aplicar-se malgrat les contínues demandes que des del PP s'han dirigit cap al PSPV i el seu soci de Compromís.

“És evident que l'única prioritat per a tots dos partits era pujar-se els sous. Una vegada van pactar aquest increment a l'estiu, la resta poc importa”. Així ho ha considerat el portaveu del PP a Burriana, Juan Fuster, després que en el ple de novembre consultara els motius pels quals encara no s'havien habilitat les bases per a desenvolupar aquestes ajudes i el PSPV responguera que eren il·legals.

Per al PP, és una bona notícia que almenys en 2020 s'haja reservat una quantia en el pressupost. “El canvi d'opinió de novembre a desembre és una bona notícia per a les famílies monoparentals que en aquest 2019 no cobraran per la deixadesa del PSPV”. Des del PP, “tendim la mà per a treballar, perquè per a nosaltres és prioritari que aquest acord es traduïsca en ajudes per a les famílies monoparentals que resideixen a Burriana. No obstant això, per a aconseguir-ho és necessari que el PSPV passe de la teoria a l'acció i desenvolupe unes bases”. I és ací on el PP qüestiona “l'abandó i falta de diligència” d'un PSPV que abrigallat per Compromís prefereixen gaudir de la seua zona de confort en els despatxos de l'ajuntament en lloc d'esforçar-se a resoldre problemes i atendre necessitats”.

En 2017 el PP va presentar la moció en suport a les famílies monoparentals que va ser rebutjada. La iniciativa va tornar a elevar-se al ple al setembre de 2018 i llavors va obtindre el vot favorable de PSPV i Compromís. “Ha passat més d'un any i no han fet res. Desitgem que en 2020 aquest acord es materialitze en fets concrets. Perquè és el que esperen els nostres veïns, que treballem més i anunciem menys, perquè les paraules se les emporta el vent com hem pogut comprovar, lamentablement, durant tots aquests anys”.

Pujar