elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
UNA TROBADA AMB...

Rafa Maza, un one man xou a Borriana que dóna vida a Fabiolo amb el seu espectacle més 'pijo'

Rafa Maza, un one man xou a Borriana que dóna vida a Fabiolo amb el seu espectacle més 'pijo'
  • Aquest personatge es va fer viral amb un vídeo que confonia l'Ebre amb el Guadalquivir

Fabiolo de La Mora i Leja es pujarà a l'escenari del Teatre Payà de Borriana aquest dissabte amb el seu xou ‘Fabiolo Connection’, un personatge que interpreta l'aragonés Rafa Maza. L'actuació serà aquest dissabte 17 de setembre a les 21.00 hores.

‘Quin polit’ és l'afegitó més repetit per aquest 'pijo' que aconseguirà que l'espectador faça un viatge de les mil i una nits, viva aventures amb Fabiolo que parla de futur, realitat virtual, tecnologia 5G, viatja al desert, parla de xeics...

Rafa Maza té 44 anys i des de 2022 porta dedicant-se al món de l'espectacle. Va arribar a Madrid, des d'Osca, per a formar-se en la Real Escola Superior d'Art Dramàtic, ha treballat en ràdio i televisió, actualment està en el programa de Julia Otero. Ha realitzat teatre clàssic, és imitador, malabarista, canta, balla, realitza llenguatge gestual pròxim a la manyaga

Qui és Fabiolo?

Em considere un one man xou, amb el qual aconseguisc fer una història teatral d'aquest personatge, de Fabiolo, que es va fer viral i porta fent-se viral en Instagram i YouTube amb el seu afegitó ‘que polit’.

Fabiola de La Mora i Leja, així és el seu nom, va començar en 2012 amb el seu primer espectacle, amb ‘Sol Fabiolo’ i dede finals de 2012 no he parat d'actuar amb aquest personatge a Madrid i altres llocs.

En la pandèmia, Fabiolo es va fer viral amb un vídeo en el qual confonc l'Ebre amb el Guadalquivir. La gent creu que és un 'pijo' que cofunde Saragossa amb Sevilla.

Amb la tempesta Filomena, es va fer viral un vídeo gravat al balcó de la meua casa a Madrid en el qual felicite l'any dient que estic als Alps perquè Madrid està tot nevat.

Que trobarà l'espectador amb el teu espectacle?

‘Fabiolo connection’ no és un monòleg, és una obra de teatre, en la qual conte una història en la qual Fabiolo parla d'algorismes i de xeics. D'ací això de connection, la connexió amb el món de les xarxes.

Com et prepares l'actuació?

Tant en ‘Fabiolo Connection’ com en ‘Sol Fabiolo’ parle d'actualitat i apareixen persones en situacions molt recognoscibles

En l'espectacle faig un viatge a les mil i una nits, una aventura que viu Fabiolo, parla de futur, realitat virtual, tecnologia 5G, perquè per a Fabiolo si el futur està en la tecnologia no ens serveix el petroli.

També parla de relacions amb els xeics i revela la connexió dels xeics amb els algorismes, però és un vacil·le al públic on hi ha improvisació i es comporta com un bufó de classe alta, super divertit, al qual tot li sembla super guay però en realitat és un inculte.

Per què un personatge 'pijo'?

Fabiola va nàixer al carrer amb una paròdia per a les olimpíades de Madrid. Fabiolo és un tennista poll, que va fer una performance en 2009, amb raqueas i va animar a la gent al fet que Madrid fora olímpica, fera esport. Fabiolo és un 'pijo' de la Moralitat.

Es tracta d'un personatge agrada a gent molt de dretes i molt d'esquerres, he actuat en cases de la Moralitat i cases d'okupes, faig una crítica a l'actualitat, parle de política, pensions, de jubilats o d'educació

Com defineixes el teu espectacle?

No soc el monologuista que se senta en una banqueta i es posa a parlar. És més un espectacle total i el públic se submergeix en mil i una nits, en el desert, entra en una haima, apareixen un munt de personatges i tot de la mà d'un 'pijo' desenfadat, mordaç, bufó, que deixa un punt d'ironia i cinisme,

És un personatge que comença caient-te mal i acabaries anant amb ell de festa. Veu la vida amb optimisme.

Pujar