elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Qualitat Democràtica ajorna l'homenatge a Amado Granell i La Nueve previst per al 6 de novembre a Burriana

  • Rosa Pérez Garijo: "En aquest moment és preferible actuar amb prudència i evitar reunions nombroses"

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha postposat l'acte d'homenatge al militar republicà Amado Granell, previst per al proper dia 6 de novembre a Burriana. La decisió s'ha pres a la vista de la negativa evolució de la pandèmia de la COVID-19 i per tal d'evitar situacions que puguen suposar el més mínim risc per les persones assistents.

L'homenatge al combatent valencià de La Nueve, el primer militar aliat que va entrar a París quan encara estava ocupant pels nazis, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Burriana i s'anava a celebrar a l'Espai La Mercé de la localitat de la Plana Baixa.

En l'esdeveniment, estava previst un aforament que complia totes les mesures de seguretat vigents per a la prevenció dels contagis de COVID-19. Tot i això, davant de la urgència d'extremar la prudència i de la crida feta per les autoritats de limitar al màxim la mobilitat per a casos estrictament necessaris, la Conselleria ha optat per celebrar l'homenatge quan les circumstàncies ho permeten.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha lamentat "l'ajornament del reconeixement públic i oficial que portàvem molt de temps esperant i que havíem preparat amb molta cura i estima". Tot i això ha matisat que "és un acte que es pot ajornar per a realitzar-lo quan puga assistir el màxim de públic possible".

Rosa Pérez ha recordat que "l'homenatge a Amado Granell i a la unitat de combat aliada que ell dirigia és un mandat de Les Corts, que aquest Govern acomplirà".

La titular de Qualitat Democràtica, però, ha fet èmfasi en "la necessitat d'extremar les precaucions davant de la nova escalada de la malaltia". Per això, ha recalcat que "a hores d'ara és preferible actuar amb prudència i evitar reunions nombroses".

Pujar