14 d’agost de 2020 14/8/20

PP: "El PSPV planeja tancar el cementeri de Burriana en horari de vesprades fins a novembre"

PP: "El PSPV planeja tancar el cementeri de Burriana en horari de vesprades fins a novembre" - (foto 1)
  • El PP, que reclama reforços i compensacions per a la plantilla de treballadors, preguntarà per una mesura que demostra “la incapacitat del govern local”

MÉS FOTOS
PP: "El PSPV planeja tancar el cementeri de Burriana en horari de vesprades fins a novembre" - (foto 2)

El PSPV de Burriana planeja tancar el cementeri de la ciutat en horari de vesprades fins al pròxim 1 de novembre. El camposanto, que està sotmés a un projecte d'ampliació que hauria d'haver finalitzat l'any passat. No obstant això, les obres encara inacabades obliguen la ciutat a realitzar enterraments en nínxols vells, situats en la cinquena i sisena altura de l'ala antiga, revertits a l'ajuntament i en un estat de deterioració notable.

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana ha anunciat la seua intenció de consultar al PSPV per una mesura que suposaria un esforç més per a la plantilla de treballadors del cementeri i un condicionant per a les famílies que desitgen enterrar als seus difunts. Sobretot si la defunció es produeix un dijous o divendres i davant el tancament del cementeri el difunt no pot ser enterrat fins al següent dilluns.

Consuelo Suay, regidora del PP a Burriana, ja va consultar en anteriors plens per l'estat d'una obra “que demostra la incapacitat de qui hui governa”. “El projecte hauria d'haver finalitzat el passat exercici i hui continua inacabat”. La situació ha provocat que el PSPV recórrega a nínxols antics per a poder enterrar als difunts que durant aquesta pandèmia del coronavirus s'han disparat a la ciutat.

Des del PP exigeixen que no es tanque el cementeri. “El que han de fer és reforçar la plantilla, incorporar nous operaris que permeten realitzar quadrants amb torns i, a més, es gratifique als qui durant aquesta pandèmia han treballat sense descans, perquè la seua labor ha sigut encomiable i mereixen el reconeixement i suport del consistori”. En cas que el PSPV continue avant, Suay reclama “que el consistori informe a la ciutadania d'aquesta mesura perquè hi ha veïns que acudeixen de forma regular a visitar als seus difunts i, en molts casos, aprofiten la vesprada per a acostar-se al cementeri. Han de conéixer la decisió adoptada pel PSPV que de nou condicionarà la vida dels nostres veïns”, ha manifestat la regidora.

Pujar