elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV de Borriana presenta una moció per a exigir el cessament de Jesús Albiol

El PSPV de Borriana presenta una moció per a exigir el cessament de Jesús Albiol
  • La portaveu socialista, Maria Josep Safont, diu 'prou' i exigeix responsabilitat a l'alcalde del PP per a restaurar la imatge de la ciutat

El PSPV de Borriana, coincidint amb els primers 12 mesos de govern de PP i Vox, sol·licitarà formalment en el pròxim ple municipal a l'alcalde popular, Jorge Monferrer, que cesse “de manera immediata” Jesús Albiol com a regidor de Cultura “per enfangar el nom de Borriana”. La petició, en forma de moció, ve motivada per “la infinitat de polèmiques que ha protagonitzat" i que “han tacat el bon nom de la nostra ciutat”, ha explicat la portaveu Maria Josep Safont.

La regidora socialista ha subratllat que, “a conseqüència de la falta d'autoritat de l'alcalde, Borriana porta un any obrint informatius de televisió i de ràdio i copant titulars de premsa per les decisions intolerants, fanàtiques, plene d'odi i censura impulsades pel govern local i, més en particular, pel senyor Albiol”. “Hem dit 'prou', estem cansats de vore com es retiren revistes en valencià, fins i tot d’infantils i de temàtica general, simplement per estar escrites en la llengua pròpia de la nostra Comunitat i que l'única explicació, més pròpia de temps foscos, siga 'perquè ací mane jo'", ha afirmat la portaveu.

La sol·licitud de cessament també es fonamenta en “altres espectacles inacceptables” com el desmantellament de la secció de diversitat sexual i familiar de la biblioteca “perquè el material no s'alinea amb el model de família tradicional”, o també en l'eliminació unilateral i en plenes festes falleres de la placa de la Mercé que retia homenatge a les víctimes del franquisme”. “És d'una vergonya desmesurada que des d'un govern que s'autodenomina democràtic s'intente esborrar la nostra memòria i amagar la realitat repressiva del colp d'estat”. Safont també ha recordat l'últim episodi de censura amb el veto a la pel·lícula 'Barbie'.

“Hi ha molts motius per a cessar Albiol i aquesta potestat és única i exclusiva de l'alcalde. Jorge Monferrer deu prendre mesures, ser responsable i deixar de defensar l'indefensable per a restaurar la dignitat de la nostra ciutat, que per desgràcia ara s'associa amb la incultura, la intransigència i el pensament més reaccionari de l'Estat”. “No mereixem haver de suportar comentaris que els borrianencs no es mereixen, per això demanem que se cesse ja, sense dilació, al senyor Albiol com a membre de l'equip de govern”, ha conclòs.

Pujar