elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV de Borriana insta este 9J a donar un toc d'atenció al govern de Monferrer i Vox “per la desastrosa gestió dels fons europeus”

El PSPV de Borriana insta este 9J a donar un toc d'atenció al govern de  Monferrer i Vox “per la desastrosa gestió dels fons europeus”
  • Safont denuncia la pèrdua d'un milió d'euros per a la renaturalització de l'Arenal i acusa l'executiu local de “no aconseguir ni un sol euro de finançament europeu” pels 14 milions captats per la Vall

La portaveu socialista a l'Ajuntament de Borriana, Maria Josep Safont, ha demanat a la ciutadania que les eleccions d'aquest diumenge al Parlament Europeu servisquen com “un toc d'atenció” al govern del PP i els seus socis de Vox “per la desastrosa gestió dels fons europeus”. Safont ha lamentat que Jorge Monferrer “haja deixat perdre un milió d'euros destinats a la renaturalització de l'Arenal o del Clot de la Mare de Déu”, entre altres iniciatives. “Són dos projectes clau per a la Borriana del segle XXI que volem: verda, sostenible i amiga del seu entorn”. “Ningú no sap el que ens va costar poder parlar a Europa de tu a tu perquè s'implicara en la transformació de la nostra ciutat i ens cau la cara de vergonya vore com ara els diners europeus ‘s’esfumen’ per interessos del govern local”. En aquest sentit, ha demanat que l'Arenal no es convertisca en un espai per al formigó i es respecte com a zona verda.

La regidora socialista ha lamentat que “els reiterats advertiments d'Europa per a executar els projectes no tingueren resposta de Monferrer i el seu equip, el que ens deixa en una situació bastant compromesa davant Brussel·les”. “És una llàstima que tot aquest esforç s'haja llançat per la borda i que Borriana no haja aconseguit ni un sol euro de fons europeus de les últimes convocatòries pel nul treball i la nul·la ambició d'aquest govern, “que viu més preocupat de les seues guerres i polèmiques internes que de gestionar la nostra ciutat”. “Només cal vore la Vall d'Uixó, que amb una població similar a la de Borriana ha aconseguit 14 milions d'euros”, ha afegit. Maria Josep Safont es pregunta que “amb quina cara es presentarà l'Ajuntament a noves convocatòries de fons europeus si quan se'ls han concedit no els han aprofitat”.

La socialista ha demanat als votants que aquest diumenge “facen costat a l'Europa que realment té cura de la seua gents i pobles”. “Volem que guanye l'Europa que rehabilita la Bosca i l'antic ambulatori, la que implanta parcs infantils i biosaludables, la que recupera Sant Blai i el refugi aeri i la que digitalitza Borriana i millora les connexions amb les zones marítimes”. “Volem que guanye l'Europa que representa el Partit Socialista i que va invertir més de huit milions de fons europeus per a modernitzar la nostra ciutat”.

Pujar