23 de gener de 2021 23/1/21

PP: "El PSPV asfixia al comerç de Borriana sense ajudes després de 12 setmanes d'estat d'alarma"

PP: "El PSPV asfixia al comerç de Borriana sense ajudes després de 12 setmanes d'estat d'alarma" - (foto 1)

    El 14 de març van tancar la persiana centenars de negocis de Borriana i molts d'ells, passats 12 setmanes, no la tornaran a alçar. “És un drama provocat per un estat d'alarma que va obligar a suspendre activitats per a evitar contagis per coronavirus”. “Un escenari que s'ha vist agreujat per la incapacitat d'un PSPV que al capdavant de l'Ajuntament de Borriana ha sigut incapaç d'activar, passats prop de tres mesos, un pla d'ajudes”.

    María José Fortea, regidora del PP a l'Ajuntament de Borriana, ha lamentat la “falta de diligència i compromís del PSPV amb el teixit productiu de la ciutat”. “Hi ha municipis com Onda, Benicàssim o Segorbe que han activat els seus plans d'ajuda fa mesos. Borriana, amb centenars d'autònoms que esperen aquests fons per a alleujar l'asfíxia d'aquests mesos, continuen agonitzant per culpa de la incapacitat de qui governa”.

    El ple d'aquest dijous “hauria d'haver aprovat les bases que regularen la concessió d'ajudes”. A maig, el PSPV va reservar una quantia que “malgrat que la considerem una almoina, era almenys una primera acció en defensa d'uns professionals que han sigut i mereixen continuar sent emblema de Borriana”.

    Per a Fortea, “no s'entén com hui, a les portes de complir tres mesos d'estat d'alarma, el PSPV i el seu soci de Compromís hagen sigut incapaços de fixar una data per a aprovar aquest plec que permeta impulsar l'economia local”. Des del PP, “considerem que Borriana mereix molt més. Un govern implicat i responsable, compromés amb els qui generen riquesa i ocupació en el nostre municipi. Amb els qui han patit durant aquests mesos una asfíxia provocada pel pagament de quotes sense que pogueren facturar un sol euro ni generar ingressos”. “Nosaltres estem convençuts que les nostres pimes, autònoms i empresaris són una fortalesa per la qual val la pena continuar lluitant, per molt que el PSPV i Compromís s'obstinen a arruïnar-la”.

    Pujar