14 d’agost de 2020 14/8/20

El PSOE tomba la moció del PP per a sol·licitar ajornar el cobrament de l'IBI

El PSOE tomba la moció del PP per a sol·licitar ajornar el cobrament de l'IBI - (foto 1)
  • Fuster (PP) lamenta que l'esquerra es negue a recolzar una mesura que retardaria el cobrament de l'impost i donaria alé a les famílies de Borriana

El PSOE va tombar ahir una moció d'urgència presentada pel PP per a exigir l'ajornament del cobrament de l'IBI. La iniciativa es presentava amb l'objectiu de demorar en el temps el cobrament de l'impost més quantiós per a les economies familiars, “i que en un moment com l'actual és una llosa per a molts veïns de la nostra localitat”.

Juan Fuster, portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a Borriana, va presentar la iniciativa amb l'objectiu de “donar resposta a una situació crítica que ja moltes famílies pateixen com a conseqüència de la pèrdua de l'ocupació o del ERTO (Expedient de Regulació d'Ocupació) al qual estan sotmesos”.

El PSOE, que en el passat ple va presentar una moció per urgència per a atendre necessitats pel COVID-19, va ser el mateix que ahir es va negar a donar suport a aquesta iniciativa “que revist la mateixa urgència que la que ells van presentar en l'últim ple”. La diferència, segons Fuster, “és que el PSOE no sembla tindre gens d'interés a aprovar aquesta acció que seria de gran utilitat per als veïns de Borriana”.

Cal assenyalar que la proposta del PP plantejava ajornar el pagament de l'IBI el calendari de pagament del qual en voluntària arranca el pròxim 15 de juliol i es prolonga fins al 5 d'octubre. La proposta del PP plantejava demorar al 15 de setembre l'inici d'aquest període en voluntària que finalitzaria el 7 de desembre.

Pel que respecta als rebuts domiciliats, les famílies abonaran la primera quota (50% del tribut) el pròxim 27 de juliol, segons el calendari aprovat pel PSOE. El segon gir es produirà el 25 de setembre. La proposta del PP, que el PSOE va rebutjar ahir en ple, plantejava que el primer rebut domiciliat es cobrara el 23 de setembre i el segon es passara el 23 de novembre.

Pujar