elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "PSOE y Compromís acorden castigar a Burriana amb un nou impost de residus"

PP: "PSOE y Compromís acorden castigar a Burriana amb un nou impost de residus"
  • Tomben la moció del PP per a retardar el pagament d'un nou gravamen que “aplega en el pitjor moment, amb famílies recurrent a Emergència Social i 2.500 veïns aturats”

“És clar que encara que siga el pitjor moment, l'esquerra té clar que el primer és cobrar”. Així de contundent s'ha mostrat Vicente Tejedo, regidor del PP a l'Ajuntament de Burriana, després que PSOE i Compromís rebutjaren la setmana passada en ple la seua moció per a frenar el nou impost de residus que el Consell programa i que pagaran tots els veïns de Burriana.

Tal com ha explicat el regidor, “plantejar un nou gravamen en un moment tan crític com l'actual, amb famílies recorrent a Emergència Social i 2.500 veïns en atur, és una mostra més de quins són les polítiques de l'esquerra”. L'impost, que s'aplica a l'abocament i incineració dels residus i rebutjos domèstics, “se sumarà a l'increment anual que PSOE i Compromís carreguen a les famílies de la nostra ciutat des que governen, fa un lustre. Un càstig més que arriba en plena pandèmia i amb una desacceleració econòmica que està fent estralls en moltes llars”.

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana va exigir la setmana passada en ple la paralització d'aquest nou impost. “Som conscients que s'ha d'avançar en matèria de gestió de residus. El que estem demanant és que aquest nou imposat no s'impose en aquests moments. Perquè fora, al carrer, molts veïns ho estan passant mal i les previsions econòmiques per al primer semestre d'enguany no són gens esperançadores”.

Per a Vicente Tejedo, el rebuig de PSOE i Compromís a aquesta iniciativa que el PP va presentar en defensa de la ciutadania de Burriana, “és la demostració pràctica que la coalició que ens governa només pensa a cobrar en lloc de protegir a la població”. “Els que van anunciar el rescat dels veïns són en realitat els que han condemnat a Burriana a pagar un 5% més d'IBI i més d'un 29% de fems en cinc anys”. Ara, en plena pandèmia, “lluny de pensar a alleujar les economies domèstiques no dubten a castigar-les encara més. I el resultat es tradueix en tancament d'activitats, desocupació i col·lapse del departament de Serveis Socials. Ells, mentrestant, cobren la nòmina puntualment i gaudeixen de calefacció en els despatxos”, ha declarat el regidor del PP.

Pujar