25 de novembre de 2020 25/11/20

El projecte de la Serratella veu la llum al final del túnel

El projecte de la Serratella veu la llum al final del túnel - (foto 1)
  • Borriana obté l'últim dels permisos necessaris per a executar definitivament la unitat A 30-31 de La Serratella

  • La confirmació per part de Generalitat i de Costes fa que s'inicie el procés de licitació que acabarà amb una execució que “havia d'haver-se dut a terme fa anys”

MÉS FOTOS
El projecte de la Serratella veu la llum al final del túnel - (foto 2)

L'Ajuntament de Borriana ja disposa del permís requerit des del passat mes de juny per a poder iniciar el procés de licitació per tal d'executar definitivament la unitat A 30-31 corresponent a la zona de La Serratella.

Tal com ha explicat el regidor de Via Pública i Poblats Marítims de l'Ajuntament, Vicent Aparisi, “és una gran notícia que, per fi, s'haja atès la nostra petició per a poder treballar en la zona de servitud de Costes per a la qual necessitàvem aqueix permís especial que ja sol·licitem fins i tot abans de l'estiu, i així acabar amb massa anys de retards en els quals l'anterior equip de govern va decidir no acabar d'executar el 0,22 % i així posposar durant massa temps la finalització del projecte d'execució”.

Tal com també s'ha assenyalat des de la regidoria d'Hisenda amb la seua responsable, Cristina Rius “eixa deixadesa del Partit Popular per tancar la unitat d'execució ha fet que un projecte que en el seu moment s'haguera acabat sense despesa per a les arques municipals, ara ascendisca a més de 275.000 euros, ja que amb els 23.000 euros de quotes d'urbanització dels veïns s'hagueren completat els pagaments i tràmits d'execució, i ara caldrà realitzar una inversió molt més costosa”.

Així, el permís rebut aquesta mateixa setmana en el consistori ha fet que les obres de realització d'una rasa per a acabar amb el procés d'electrificació de la zona estiguen ja llista per a la preparació de la licitació i posterior adjudicació dels treballs, “la qual cosa esperem que acabe amb la situació que ha mantingut en suspens als veïns i veïnes de La Serratella durant els últims cinc anys i que no els ha permès dur a terme cap projecte urbanístic quan tan sols amb executar aqueixa part final del 0.22% dels treballs haguera sigut suficient”, com ha comentat Aparisi.

A partir d'aquesta setmana, s'inicia el procés de licitació que es tancarà amb la presentació d'ofertes econòmiques per part de les empreses interessades en aquesta part final de l'execució de la unitat A 30-31, i la posterior adjudicació que com ha resolt Aparisi “suposarà un alleujament i una solució final per a aquesta zona de La Serratella, de la qual hem estat especialment pendents en els últims mesos, intentant solucionar problemes de la zona amb diverses reunions amb l'AAVV, amb les campanyes especials de neteja i adequació després de les tempestes o amb les actuacions especials per a una millor gestió de l'eixida d'aigua acumulada i les obres de protecció en la zona de costa”.

 6 comentaris
Tota la Serratella
Tota la Serratella
24/10/2017 02:10
No hay más ciego que el que no quiere ver

Harto d oir decir siempre la misma coletilla refiriéndose al equipo d gobierno anterior. Acomplejados ¿Es necesario q os tengais que referir siempre a lo q el PP no hizo?. El papel es muy sufrido, pero los q vivimos en la Serratella sabemos q aquello lo tenéis abandonado, y bastante peor q lo tuvieron vuestros antecesores, mal q os pese. Habéis dejado q el mar se coma la pequeña playa q se había conseguido. Permitís q la gente aparque donde le venga en gana. Allí no pasa la policía.En calles donde está prohibido aparcar, se cuentan habitualmente hasta 20 coches, porque claro está, aquello no es el Plà. La calle q da al mar está intransitable, las piedras se amontonan sin q nadie haga nada por solucionarlo. La limpieza de calles brilla por su ausencia, y ya no hablemos de solares abandonados con maleza o chalets que sobresalen los arboles de forma escandalosa. Ibais a conseguir poner vados y no os ha hecho caso nadie. Los pescadores acampan a sus anchas. ¿Y los prometidos espigones?

Pujar