29 de setembre de 2020 29/9/20

Primera jornada taurina de les Festes de la Misericòrdia 2016

Primera jornada taurina de les Festes de la Misericòrdia 2016 - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Burriana - Misericordia 2016 - Toros Ayto. y Penya de Penyes
  Burriana - Misericordia 2016 - Toros Ayto. y Penya de Penyes
  Galeria de fotos
  Burriana - Misericordia 2016 - Encierro sabado
  Burriana - Misericordia 2016 - Encierro sabado
  Galeria de fotos
  Burriana - Misericordia 2016 - Consagración niños a la Virgen
  Burriana - Misericordia 2016 - Consagración niños a la Virgen
  Galeria de fotos
  Burriana - Misericordia 2016 - Exposición Bolilleras
  Burriana - Misericordia 2016 - Exposición Bolilleras
  Galeria de fotos
  Burriana - Misericordia 2016 - Toro Embolado Sabado
  Burriana - Misericordia 2016 - Toro Embolado Sabado
  MÉS FOTOS
  Primera jornada taurina de les Festes de la Misericòrdia 2016 - (foto 2)
  Primera jornada taurina de les Festes de la Misericòrdia 2016 - (foto 3)
  Primera jornada taurina de les Festes de la Misericòrdia 2016 - (foto 4)
  Primera jornada taurina de les Festes de la Misericòrdia 2016 - (foto 5)
  Primera jornada taurina de les Festes de la Misericòrdia 2016 - (foto 6)
  Primera jornada taurina de les Festes de la Misericòrdia 2016 - (foto 7)
  Primera jornada taurina de les Festes de la Misericòrdia 2016 - (foto 8)

  Després d'una nit carregada de ritme i festa, Borriana es fa de dia preparada per participar en tots els actes programats per al dia d'avui. Els penyistes es reuniran a les 12.30 hores per gaudir del primer esdeveniment taurí de la festes patronals. La Vila s'inaugurarà amb la tancada de sis bous de la ramaderia de Miguel Parejo.

  Els astats partiran des del carrer de la Misericòrdia, passant pel Pla de Sant Blai, el Barranquet, fins a desembocar al Pla per acabar a la Plaça Major. Posteriorment, s'exhibiran diferents exemplars de la mateixa ramaderia.

  A continuació la festa es traslladarà fins al carrer Víctor Marín Puig on els penyistes podran gaudir del 'Germanor' s Party vol.3 'amb un dinar de germanor entre les penyes amb una orquestra que estarà oberta per a tot el públic que desitgi assistir.

  A les 17.00 hores la programació pren un aire cultural amb l'Exposició de Boixets i Pintura a càrrec del Centre de Formació i Promoció de la Cooperativa de la Caixa Rural Borriana. Seguidament, l'art es traslladarà a la plaça de l'ajuntament. Davant la presència de tots els penyistes i veïns de la localitat, l'artista Juan Poré, descobrirà la seva nova obra amb l'ajuda de la Reines Falleres del 2016, Laura Conde i Marina Monferrer. Una sorpresa que no deixarà indiferent a ningú i en la qual han col·laborat el consistori del municipi i promogut la Federació Taurina de Borriana. L'obra serà traslladada al Casal del Vi i la Tapa perquè tothom pugui apreciar-la de primera mà.

  Finalment, els actes taurins prendran el protagonisme de les festes a les 18.00 hores amb l'exhibició del primer bou de la ramaderia de Rocío de la Cámara, nombre 61 i guarisme 2 patrocinat per l'Ajuntament de Borriana i que sortirà des de la Plaça Major. A continuació, la Penya de Penyes farà la seva entrada triomfal i esperada per tots els veïns amb el seu calaix arrossegat per cavalls. El bou de guarisme 2, número 22 de la ramaderia Jacinto Ortega farà la seva sortida des del Pla. A més, entre els cadafals i escales es sortejarà un pernil i una ampolla de vi.

  Mentre s'exhibeixen els bovins, la Plaça de la Mercè acollirà la Fira del coent organitzat per l'Ajuntament de Borriana promogut per les regidories de Turisme i Promoció Econòmica.

  En la programació també hi ha lloc per als actes litúrgics, a les 20.15 hores la Basílica del Salvador acollirà la presentació i la consagració dels nens i nenes de la ciutat a la Verge de la Misericòrdia.

  Un vegade finalitzades els sopars de les penyes en els seus respectius casals, els penyistes tornaran als seus cadafals per presenciar a les 23.30 hores l'embolada del bou de la ramaderia El Pilar, amb número 3 i guarisme 2 patrocinat per l'Ajuntament i que tindrà lloc a la Plaça Major.

  En acabar l'exhibició taurina se celebrarà la primera edició de la 'Nit Interpenyes' on un diferent conjunt de penyes gaudiran de la megaxaranga Vakalenta i que partirà des de la Plaça de l'Ajuntament i recorrent els diferents carrers de la ciutat.

  Festes de la Misericordia 2016

  Festes de la Misericordia 2016Entrar en el especial
  Pujar