28 de novembre de 2020 28/11/20

La Policia Local de Burriana denúncia la precarietat del cos

La Policia Local de Burriana denúncia la precarietat del cos  - (foto 1)
  • Els sindicats lamenten que ha disminuït el personal i demanen arribar a un acord amb la Regidoria de Seguretat

  • Des de la Regidoria de Seguretat defensen que en tot moment s'ha treballat per a donar la millor solució al cos i fan una crida a la “prudència” en un tema tan delicat com és el de la seguretat

MÉS FOTOS
La Policia Local de Burriana denúncia la precarietat del cos  - (foto 2)

La Policia Local de Burriana denuncia la precarietat del cos, en haver disminuït el nombre d'efectius i haver de cobrir els mateixos serveis. En un comunicat signat pels sindicats policials (SPPLB-CSIF-CCOO-UGT-ÚS), lamenten la "penúria" de treballar a torns, especialment en festius i nits, amb el conseqüent minvament de la seguretat que ofereixen els efectius en donar-se aquestes circumstàncies. En aquest mateix sentit, denuncien que des de la Regidoria s'haja volgut "alterar" la jornada de treball sense arribar a un acord amb els sindicats.

Preguntat sobre aquest tema, el regidor de Seguretat, Javier Gual, defensa que s'està treballant intensament per buscar "una solució consensuada" i mostra la seua sorpresa ja que els sindicats haurien canviat radicalment de postura en dos mesos: "Estan pressionant de forma desmesurada ja que fa res deien que aquest sistema era el millor i ara que han hagut jubilacions canvien la seua postura", declara a elperiodic.com.

En aquest sentit, des dels sindicats policials de Burriana posen l'accent en què, des de la regidoria de Seguretat "sol s'ha posat solució a problemes puntuals, però mai globals, la qual cosa ha portat al llarg del temps a un agreujament dels problemes existents en el Cos de Policia Local". A més, lamenten que els integrants del cos s'han estat donant de baixa des de l'any passat per a la realització de serveis extraordinaris.

Javier Gual insisteix en el que aquesta legislatura és "la que més" s'ha bolcat en el cos policial: "Hem realitzat 19 Consells de Policia, molts més que en legislatures anteriors; som els que més diners hem destinat amb diferència; hem instal·lat radars, comprat jupetins, emissores, renovat el parc mòbil, etc, sempre pensant a donar el millor servei i en els efectius policials".

Sobre la disminució de personal, l'edil de Seguretat defensa que l'Ajuntament no té la culpa ja que existeix un nou decret aprovat recentment que permet les prejubilacions: "Hem hagut de sufragar aquesta despesa i hi ha una partida molt important per a garantir les prejubilacions del futur", puntualitza Gual.
Des dels sindicats no ho veuen suficient i apunten al fet que el mes de gener passat, des de la regidoria de Seguretat es va proposar comptar amb un nombre suficient d'efectius per a la realització de serveis extraordinaris, tot això dotat amb una determinada quantitat econòmica: "S'ha proposat alguna cosa que no sabia si podria complir o no, un brindis al sol en tota regla", denuncien els sindicats en haver obtingut una resposta negativa des d'Alcaldia, per "no haver-hi partida econòmica per a aquesta proposta".

Des dels sindicats policials locals qualifiquen l'actitud del govern de "apatia" per a trobar solucions: "Si no existeix una clara actitud per resoldre'ls, les reunions no serveixen de res". Des dels sindicats mostren la seua voluntat de continuar dialogant, si des de la regidoria de Seguretat es vol arribar a acords globals.

Una crida a la "responsabilitat"

Javier Gual crida a la "responsabilitat" en tractar-se de temes "tan delicats" com és el de la seguretat. "S'ha de garantir la seguretat i ara vénen Falles i els veïns poden estar tranquils que així serà", conclou l'edil, que anuncia a més que s'està treballant per a traure les places dels policies que s'han jubilat recentment.

Precisament en el Ple d'aquest dijous s'ha aprovat el punt referit a la reclassificació de diverses places d'Oficial de Policia Local de la plantilla municipal. L'objectiu és remetre aquest assumpte al Consell Jurídic Consultiu per al seu dictamen i posterior aplicació.

 

Pujar